Utolsó frissítés -  2020-05-16



(If you prefer my English Version, use this sign to change: )

www.cookbook.hu

Főleg szakácsművészek és ínyencek által írt érdekes könyvekről,
valamint az Interneten elérhető oldalakról,
melyek a  szakácsművészetekről, konyhaművészetekről szólnak,
receptekkel, főzési ismeretekkel, érdekességekkel,  
történetekkel mindenkinek
.
Legvégül találhatnak néhány oldalt és
utalást az eredeti szakmámmal kapcsolatosan is,
azaz olvashatnak néhány repüléssel kapcsolatos
szakmai anyagot is.


Az alábbi témakörök között választhat, 
a legfrissebb oldalakat a Újdonság jel mellett találhatja meg  :


Szakácskönyvekről idézetekkel,
Internetes anyagok, felhasznált
irodalom, az oldalak forrásai
(7)

Elizabeth Luard: A vidék ízei
(Elizabeth Luard: A taste of the Country)
2000-12-17
Gundel Imre:
Gasztronómiáról és Gundelekről
Pelle Józsefné: Főzőiskola
2000-11-16
Kalla Kálmán:
Gundel - Új Magyar Szakácskönyv

2001-12-26
Liz Trigg: The London Cookbook
"Ízelítő londoni konyhákból"
2001-04-09
Colin Spencer: Zöldségek Nagykönyve
(Colin Spencer: Vegetable Book)
"Amit a zöldségekről tudni kell és lehet"
2001-12-09

http://www.soupsong.com
A legjobb levesek és levesekről szóló
érdekes oldalak, információk az
Interneten - angolul.
Levesek az irodalomban, a
művészetekben, a napi politikában,
valamint ott, ahol nem is gondolná.


Újdonság
Marion Maxwell: A Little Book of Scottish baking
"A Skót Sütemények kis könyve"

2020-05-16

  

Receptek :  
Az általam lefordított, vagy leírt magyar nyelvű
receptek felsorolása. Az innen elérhető oldalak
és hívatkozások jegyzéke.

   
Kipróbált recept =  ;
Angolul is olvasható recept
= 

Húsételek (8)


Marhahúsos Bryani
Marhahúsos, fűszeres, hagymás étel

Marhahúsos egytálétel
savanyú naranccsal (kamkvat)

Fűszeres marhahúsétel, melyben a
vörösbor és a savanykás citrusfélék aromája
csodásan illik a babér és fokhagyma nem túl
hangsúlyos illatához. 2001-12-11

Burgundi hús
Franciás, fűszeres marhahús

Báránycomb
fokhagymás töltelékkel

Az illatok varázslata  
2000-11-30


Goai, kevert húsokból készített curry
Az ízek csodálatos, fűszeres keveréke!  
2001-04-08

Marha és Guinness egytálétel
Hogy ne csak kortyolhassa!


Nyúlból készített stifado
Tapsifüles hagymaágyon - 2001-04-08
Taua
Csontos báránycomb,
krumplival és paradicsommal
2001-04-09




Szárnyasok (4)


Csirke mangó szószban
Csirke pikáns szószban - 2001-04-13

Csirkés Fajita
Csirkehúsos mexikói "palacsinta"
Porhanyós csirkemell zöld
fűszeres szósszal

Omlós csirkehús darabok, 
fűszeres, pikáns szósszal

Tárkonyos csirke
tagliatelle tésztával

Fűszeres, szaftos csirke
2001-04-13




Halak (3)

Empenada bonito
tonhalkonzerv levelestésztában
2001-04-13
Sózott tőkehal sütőben
Tőkehal, hagyma, krumplival
2001-04-13
Újdonság Cukkíni-pikkelyes halfilé
zöldfűszeres mártással
és zöld rizottóval

2002-11-21

News

TABASCO halfilé spenóttal
2004-12-12

Saláták: (1)


News
KOVÁSZOS UBORKA
2004-12-17
       

  Kipróbált recept =  ;
Angolul is megtalálható recept 
= 

Húsmentes ételek :
Tojás, sajt, zöldség és saláták
(12)

Avokádó caponátával
és feta sajttal töltve
Laktató, mégid könnyű
egytálétel zöldségekből
2001-04-13

Calico krumpli saláta

Cékla tormamártással
Insalata di bietole e pomodori
Cékla, paradicsom saláta
2001-12-13

Guacomole
Fűszeres avokádókrém

Tian - Provanszi sült zöldségek

Rakott krémes burgonya

Sajtos töltött krumpli



Sült piros paprikás, cukkinis,
friss mozzarellás, monoucher
kenyeres naplemente szendvics

(a bazsalikom illatához keveredik a sült
paprika és a sajt friss íze) 2002-11-05
Fűszeres krumpli és tojás saláta
Hideg és mégis fűszeres
2001-12-11

VADON TERMETT GOMBA
ÉS TENGERI ALGA RISOTTO
A tengeri alga helyettesíthető csíkokra vágott 
spenóttal is) 2002-11-05

TABASCO garnéla saláta
TABASCO® Jalapeno Sauce és a garnéla
harmonikus párosítása
2004-12-11

       

Kipróbált recept =  ;
Angolul is megtalálható recept  = 

Levesek, hideg és meleg előételek: (43)

Borleves - Mami Karácsonyi Borlevese
Karácsonykor, éjféli mise
után, az éjszakai hideg ellen.
2002-01-03

Buzsáki tányéros 
Pikáns marhahúsos, kovászos
uborkával készülő leves


Calico Bableves
Érdekes, többféle babból készített jóízű leves
Csirkehúsleves
Culinaria Hungarica
2001-11-17
Csirkehúsleves
brokkolival és curry-vel

kellemesen fűszeres ízű, sűrű csirkehúsleves
2000-12-02
Csirkehúsleves De Angelis Módra
a csirkehúsleves egy olasz változata

Exeter Ragu
Fűszeres Levesbetéttel

Marhahúsleves fűszeres gombócokkal
  Fabada De Paris & Rios
Spanyol bableves

Feketebab Leves - (The Artisan)
Olasz recept
Francia Hagymaleves
A klasszikusnak tekinthető recept

Friss zöldborsóleves
Ízletes krémleves egy kis mentával megbolondítva
2001-12-10


Gombakrémleves (Atlas)

Gombakrémleves
(http://www.culinarychef.com) 2001-09-17
Gombakrémleves, Főtt,
Füstölt Marhanyelvvel

Görög Citromos Csirkehúsleves
(Avgolemono)

Gulyásleves - a klasszikus, jól bevált recept
Gulyásleves - egy másik recept
- Culinaria Hungary - 2003-01-05
Izlandi Cheddar-sajtos leves
Pikáns ízek és illatok
Jókai bableves
Sűrű bableves, füstölt hússal, kolbásszal
Kanadai cheddar-sajtos leves
Az izlandi recept méltó párja
Krumplis Sajtleves
A kapor ízét kedvelők kedvence lehet

Levesbetétek
2000-11-16
Libaleves Maceszgombóccal
Bárki kipróbálhatja, nemcsak
nemzetiségi ételnek finom !!

Mayeritsa - Görög (és ciprusi) Húsvéti leves
Meggyleves -
gyümölcslevesek azonos alaprecept szerint

Orosz borscs - (Stravinsky's Borscht)
Stravinsky kedvenc levese volt állítólag

Palócleves
Ahogy napjainkban a Gundel étteremben készítik
2001-12-26

Paradicsom krémleves kaporral
Ilyet még lehet, hogy nem evett, garantáltan isteni.

Paradicsom és cukkíni leves
Ilyet még lehet, hogy nem evett, de ez is
garantáltan isteni. 2000-12-17
 

Psarosoupa - Ciprusi halleves
Egyáltalán nem hasonlít a halászlére

Rántott Leves
Gyomorkímélő napokra
  Russian Rassolnik
Csirkehús, csirkemáj pikáns, fűszeres levesben
  Skót Cock-A Leekie Leves
Póréhagyma leves

Soto Ajam Madoera
Fűszeres Indonéz Csirkeleves
Sör és Sajtleves
Bársonyos leves, melynek minden csepje simogat 
Spenót és Lencseleves
Szokatlan, de finom párosítás
kisérletező kedvűeknek

Sűrű kerti Gazpacho
A Kikkoman szójaszósz gyártójától
TOURAIN BLANCHI
Fokhagymaleves francia recept alapján
Tökös paradicsom leves
Csak a név szokatlan, de az ízei kiválóak
2001-09-17
Újházi tyúkhúsleves
- és egy kis levestörténelem
2000-12-02
Vadon termett gombából
készített leves

2001-09-17
  Walesi cawn cennin
Tradicionális walesi póréhagyma leves
  Zabpehelyleves
Egyszerű, gyors, és olcsó

Újdonság
Nevezetes levesek
Nagyon sok olyan leves van, melynek neve
valamelyik híres emberrel, vagy népcsoporttal
van szoros kapcsolatban (Pl. Jókai, Krúdy, stb.)
2004.12.10.

Újdonság
ZÖLDSÉGLEVESEK
A magyar vendéglátásban a leves
nagyon komoly szerepet játszik. -
2004.12.19.
       

    Kipróbált recept =  ;
Angolul is megtalálható recept 
= 

Sütemények, kenyerek, tészták (9)
 

Almás ropogós
Fahéjillatú forró téli finomság, már
csak egy kis forraltbor hiányzik hozzá.

 

Camembert sütemények
Ropogós, olajban kisütött, lágyan
krémes finomság.

 

Larieux
Dekoratív, csokoládéhabos sütemény

 

Pate Brisée
Porhanyós tészta


Póréhagyma torta
Egyszerű, ízletes és eléggé illatos.


Savanyú rozskenyér
Kenyér és vaj pudding
LITTLE CORNARD-I SÜTŐNAP

Újdonság
PIROG - RIZZSEL
lengyel helyi édes süteményféleség,
rizses töltelékkel 2003-01-08

Tarte aux pommes alsacienne
Alsac almatorta

Kipróbált recept =  ;
Angolul is megtalálható recept 
= 

Mártások (1)

Zöldbors mártás 
2003-01-03
Újdonság

 
  

Alapreceptek (2)


Levesbetétek
2000-11-16
  Pate Brisée
Porhanyós tészta

 
Érdekességek, hozzávalók, alapanyagok:



Az általam lefordított és/vagy összeállított oldalak



Fűszerféleségek, zöldfűszerek,
ízesítő anyagok
(31)

Ánizs
2000-11-21

Arrowroot starch -
nyílgyökér keményítő

2000-10-02

Ázsiai ízek szótára
2000-10-02

Babérlevél


Újdonság

Újdonság

Bazsalikom /módosítva/
(Ocimum basilicum)
2004-12-10

Bouquet Garni
2002-11-21
Cékla 2001-12-10
Chili paprika 2001-05-18
Chili por 2001-05-18

Citronella

Curry 2001-05-28

Fahéj 2001-05-22
Hagyma 2001-10-01
Jamaikai szegfűbors 2001-10-01
Kapor
Kardamom
2001-05-19
Koriander 2002-11-21
Majoranna - (később)
Menta
Olívabogyó (később)

Paprika
(One Planet) 2000-10-06
Az elsőrendű paprika
(Culinaria Hungary) 2003-01-05
Réti kömény
2001-05-10
Római kömény 2001-05-25
Snidling 2003-01-05
Szegfűszeg 2001-05-22
Szerecsendió (később)
Turbolya 2001-05-18
Zeller 2001-05-18
Kétféle szójaszósz - a természetes
módon erjesztett, és a nem erjesztett
 
szójaszósz
  2000-10-01

Újdonság

Újdonság
Enyhén csípős Tabasco
Jalapeno szósz -
Mint egy reklám
2004-12-11
     


Fűszerkeverékek (8)

Csirke Fajita fűszerkeveréke
Curry fűszerkeverék 
2000-11-24
Etióp fűszerkeverék (Berbere) 
2000-11-24
Taco ízesítő keverék
Ötfűszer keverék
(Five Spice Powder) 

2000-11-24
Forralt bor (almabor) készítéséhez
használható fűszerkeverék

2000-11-24
Old Bay Fűszerkeverék 
2000-11-24
Chili keverék
2002-11-21



Érdekességek, hasznos oldalak (16)

A szójaszósz kialakulása  
2000-10-01
Egy leheletnyi szójaszósz -
a felforrósodó szójaszósz illatáról
 
2000-12-17
Japán konyha - reszelők
2000-10-08
Japán konyha - kések
2000-10-08
Konyhakerti Zöldfűszerek
és Fűszerféleségek

Tárolás, tartósság
Fűszerek a konyhai gyakorlatban
Hogyan, mennyit, mikor ....
Fűszerhasználati tippek
Mit, hogyan?
2003-01-02

Fűszerhasználati tippek
egy Gundel tollából -

Tanácsok ...
A legfontosabb fűszereink,
melyekre szükségünk lehet
Fűszerek angol nevei és
magyar megfelelőjük

2000-10-08

A fehér asztal örömei, Gundel Imre
eszmefuttatása, egy "gasztrofilozófus"
érdekes gondolatai -
Egy ...

Miért oly kiváló a magyar konyha? - 
Gundel Imre válaszol könyvében -

Mert ...


Az ételkészítés alapműveletei
A főzés titkai 2000-11-16
Shojin Ryori : vegetáriánus konyha
2001-05-11
A fűszerfélék, illatos konyhakerti
fűszernövények és magvak
felhasználási táblázata

2001-11-19
Egy tányérnyi magyar
történelem - a gulyásleves

2002-11-21

 

Hasznos információk és oldalak: (6)

Mértékegységek átszámítása, 
hasznos táblázatok

2000-11-14

Súlyok, mértékek és hőmérsékletek
Hőmérséklet átszámítás
Ír pohárköszöntők
Mérleg nélkül
2000-11-21
Miből, mennyit?
2000-11-15

Újdonság

Újdonság
Owen Rossan - Espresso Bongo
Igyunk egy jó kávét, a siker 50 százaléka
a "barista" hozzáértésén múlik
2004-12-10
     

 

Hasznos, de nem receptekkel
kapcsolatos oldalak
: (6)

Újdonság

Újdonság
A Pioneer 10 tovább él
2004-12-10

Újdonság

Újdonság
Miniatürizált rakétatechnológia
2004-12-16

Kapcsolatok, kedvencek oldala :

Ez az oldal  Fenyvesi Sándor honlapja, ingyenesen olvasható,
letölthető, és felhasználható bárki számára.
Felhasználás esetén kérem, hogy legalább egy kapoccsal mutasson 
erre a lapra, mint az információ forrására.

Segítségre van szüksége? Nem kerül semmibe - Need

Segítségre van szüksége? Nem kerül semmibe - Need to help? (It's free and easy!)
Írjon - Email me : flashfy@cookbook.hu

Van  saját receptje, amit megosztana velem, és esetleg ezeken az oldalakon? -
If you like to share your recipes with me, or at this site?
Írjon - Email me : recipe@cookbook.hu

Segítségre van szüksége? Nem kerül semmibe - Need to help? (It's free and easy!)
Írjon - Email me : flashfy@cookbook.hu

Van  saját receptje, amit megosztana velem, és esetleg ezeken az oldalakon? -
If you like to share your recipes with me, or at this site?
Írjon - Email me : recipe@cookbook.hu

Segítségre van szüksége? Nem kerül semmibe - Need help? (It's free and easy!)
Írjon - Email me : flashfy@cookbook.hu

Van  saját receptje, amit megosztana velem, és esetleg ezeken az oldalakon? -
If you like to share your recipes with me, or at this site?
Írjon - Email me : recipe@cookbook.hu

Segítségre van szüksége? Nem kerül semmibe - Need help? (It's free and easy!)
Írjon - Email me : flashfy@cookbook.hu

Van  saját receptje, amit megosztana velem, és esetleg ezeken az oldalakon? -
If you like to share your recipes with me, or at this site?
Írjon - Email me : recipe@cookbook.hu

Segítségre van szüksége? Nem kerül semmibe - Need help? (It's free and easy!)
Írjon - Email me : flashfy@cookbook.hu

Van  saját receptje, amit megosztana velem, és esetleg ezeken az oldalakon? -
If you like to share your recipes with me, or at this site?
Írjon - Email me : recipe@cookbook.hu

Segítségre van szüksége? Nem kerül semmibe - Need help? (It's free and easy!)
Írjon - Email me : flashfy@cookbook.hu

Van  saját receptje, amit megosztana velem, és esetleg ezeken az oldalakon? -
If you like to share your recipes with me, or at this site?
Írjon - Email me : recipe@cookbook.hu

Segítségre van szüksége? Nem kerül semmibe - Need help? (It's free and easy!)
Írjon - Email me : flashfy@cookbook.hu

Van  saját receptje, amit megosztana velem, és esetleg ezeken az oldalakon? -
If you like to share your recipes with me, or at this site?
Írjon - Email me : recipe@cookbook.hu

Segítségre van szüksége? Nem kerül semmibe - Need help? (It's free and easy!)
Írjon - Email me : flashfy@cookbook.hu

Van  saját receptje, amit megosztana velem, és esetleg ezeken az oldalakon? -
If you like to share your recipes with me, or at this site?
Írjon - Email me : recipe@cookbook.hu

Segítségre van szüksége? Nem kerül semmibe - Need help? (It's free and easy!)
Írjon - Email me : flashfy@cookbook.hu

Van  saját receptje, amit megosztana velem, és esetleg ezeken az oldalakon? -
If you like to share your recipes with me, or at this site?
Írjon - Email me : recipe@cookbook.hu

Segítségre van szüksége? Nem kerül semmibe - Need help? (It's free and easy!)
Írjon - Email me : flashfy@cookbook.hu

Van  saját receptje, amit megosztana velem, és esetleg ezeken az oldalakon? -
If you like to share your recipes with me, or at this site?
Írjon - Email me : recipe@cookbook.hu

Segítségre van szüksége? Nem kerül semmibe - Need help? (It's free and easy!)
Írjon - Email me : flashfy@cookbook.hu

Van  saját receptje, amit megosztana velem, és esetleg ezeken az oldalakon? -
If you like to share your recipes with me, or at this site?
Írjon - Email me : recipe@cookbook.hu

Segítségre van szüksége? Nem kerül semmibe - Need help? (It's free and easy!)
Írjon - Email me : flashfy@cookbook.hu

Van  saját receptje, amit megosztana velem, és esetleg ezeken az oldalakon? -
If you like to share your recipes with me, or at this site?
Írjon - Email me : recipe@cookbook.hu

Segítségre van szüksége? Nem kerül semmibe - Need help? (It's free and easy!)
Írjon - Email me : flashfy@cookbook.hu

Van  saját receptje, amit megosztana velem, és esetleg ezeken az oldalakon? -
If you like to share your recipes with me, or at this site?
Írjon - Email me : recipe@cookbook.hu

Segítségre van szüksége? Nem kerül semmibe - Need help? (It's free and easy!)
Írjon - Email me : flashfy@cookbook.hu

Van  saját receptje, amit megosztana velem, és esetleg ezeken az oldalakon? -
If you like to share your recipes with me, or at this site?
Írjon - Email me : recipe@cookbook.huSegítségre van szüksége? Nem kerül semmibe - Need help? (It's free and easy!)
Írjon - Email me : flashfy@cookbook.hu

Van  saját receptje, amit megosztana velem, és esetleg ezeken az oldalakon? -
If you like to share your recipes with me, or at this site?
Írjon - Email me : recipe@cookbook.huSegítségre van szüksége? Nem kerül semmibe - Need help? (It's free and easy!)
Írjon - Email me : flashfy@cookbook.hu

Van  saját receptje, amit megosztana velem, és esetleg ezeken az oldalakon? -
If you like to share your recipes with me, or at this site?
Írjon - Email me : recipe@cookbook.hu

help? (It's free and easy!)
Írjon - Email me : flashfy@cookbook.hu

Van  saját receptje, amit megosztana velem, és esetleg ezeken az oldalakon? -
If you like to share your recipes with me, or at this site?
Írjon - Email me : recipe@cookbook.hu




This page hosted by
Or get your own Free Home Page