Fõzzünk együtt

GÖRÖG CITROMOS CSIRKEHÚSLEVES

Patricia Homepage-rõl http://www.soupsong.com/ravgolem.html

 

Ez egy csodálatos, aromás leves - jellegzetesen görög étel, 6-8 fõ részére.

 

Szükséges anyagok

· 6 csészényi csirkehúsleves

· 1 teljes csirkemell, lebõrözve, kicsontozva és félbevágva

· 1 citrom héja, lereszelve

· 2/3 csészényi hosszúszemû rizs

· 1/4 csészényi citromlé

· 3 tojás sárgája

· 1 evõkanál apróra vágott friss menta (vagy 1 teáskanál szárított menta)

· 1 teáskanál oregano, a két tenyere között belemorzsolva a levesbe

· 1 evõkanál apróra vágott petrezselyemzöld

· 1 teáskanál õrölt feketebors

Tálaláskor:

· Habosra kevert joghurt

 

1. Egy nagyobb nyeles serpenyõben forralja fel a levest, majd csökkentse a lángot és adja hozzá a csirkemell darabokat a citromhéj felével. Fedõ alatt lassú tûzön fõzze kb. 15 percet.

2. Vegye ki a csirkehúst, hagyja egy kicsit hûlni, majd vágja vékony szeletekre.

3. Forralja fel ismét a levest, adja hozzá a rizst, majd kis lángon fõzze további kb. 20 percig.

4. Tegye vissza a csirkehúst a levesbe és hagyja tovább párolódni, amíg elõkészíti az avgolemono-szószt.

5. Egy kisebb edényben keverje össze a citromlevet, a maradék reszelt citromhéjat és a tojás sárgákat. Keverje hozzá a forró, de nem fövõ leveshez, kevergesse, amíg a leves kifehéredik, és egy kicsit besûrûsödik. Keverje hozzá a mentát, morzsolja bele az oreganot, petrezselyem zöldet és a borsot.

6. Sózza ízlése szerint, majd merje levesestányérokba, vagy tálkákba, a tetejére egy kevés habosra kevert joghurtot kanalazva. Azonnal tálalja.


Ez az oldal a címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.

Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)

Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!