GÖRÖG CITROMOS CSIRKEHÚSLEVES
Patricia Homepage-rõl http://www.soupsong.com/ravgolem.html
Ez egy csodálatos, aromás leves - jellegzetesen görög étel, 6-8 fõ részére.
Szükséges anyagok
· 6 csészényi csirkehúsleves
· 1 teljes csirkemell, lebõrözve, kicsontozva és félbevágva
· 1 citrom héja, lereszelve
· 2/3 csészényi hosszúszemû rizs
· 1/4 csészényi citromlé
· 3 tojás sárgája
· 1 evõkanál apróra vágott friss menta (vagy 1 teáskanál szárított menta)
· 1 teáskanál oregano, a két tenyere között belemorzsolva a levesbe
· 1 evõkanál apróra vágott petrezselyemzöld
· 1 teáskanál õrölt feketebors
Tálaláskor:
· Habosra kevert joghurt
1. Egy nagyobb nyeles serpenyõben forralja fel a levest, majd csökkentse a lángot és adja hozzá a csirkemell darabokat a citromhéj felével. Fedõ alatt lassú tûzön fõzze kb. 15 percet.
2. Vegye ki a csirkehúst, hagyja egy kicsit hûlni, majd vágja vékony szeletekre.
3. Forralja fel ismét a levest, adja hozzá a rizst, majd kis lángon fõzze további kb. 20 percig.
4. Tegye vissza a csirkehúst a levesbe és hagyja tovább párolódni, amíg elõkészíti az avgolemono-szószt.
5. Egy kisebb edényben keverje össze a citromlevet, a maradék reszelt citromhéjat és a tojás sárgákat. Keverje hozzá a forró, de nem fövõ leveshez, kevergesse, amíg a leves kifehéredik, és egy kicsit besûrûsödik. Keverje hozzá a mentát, morzsolja bele az oreganot, petrezselyem zöldet és a borsot.
6. Sózza ízlése szerint, majd merje levesestányérokba, vagy tálkákba, a tetejére egy kevés habosra kevert joghurtot kanalazva. Azonnal tálalja.
Ez az oldal a címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.
Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)
Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!