SÖR ÉS SAJTLEVES
wenzel.net
· 6 személyre ·
Szükséges anyagok
· 1 csésze kockára vágott hagyma,
· 1 csésze kockára vágott zellerszál,
· 1 csésze kockára vágott sárgarépa,
· 3/4 csésze vaj,
· 1/2 csésze liszt,
· 1 kiskanál mustárpor, vagy 1 evõkanál mustár,
· 5 csésze csirkehúsleves, vagy zöldségleves (kockából is készíthetõ),
· 1 marék brokkoli rózsa,
· 0,33 liter barna sör, lehetõleg Guinness, vagy
Murphys (használjon egy üveg, vagy konzervsört,
és hagyjon egy kortyot a szakácsnak is!)
· 16 dkg Cheddar sajt, reszelve,
· 2 evõkanál reszelt parmezán sajt,
· só, és bors ízlés szerint.
1. Süsse nagy lángon, hirtelen a kockára vágott zöldségeket a vajon. Keverje az így elõkészített zöldségekhez a lisztet és a mustárport (vagy mustárt).
2. Adja a levest a keverékhez, folyamatos keverés közben, majd fõzze kb. 5 percig.
3. Törje apróra a brokkoli-rózsákat; a szárát vágja falatnyi darabokra, és gõz felett párolja, amíg éppen csak megfõ (puha is, meg nem is).
4. Adja a sört és a sajtokat a leveshez. Párolja 10-15 percet. Ellenõrizze az ízeket, sózza, borsozza ízlése szerint.
5. Tálaláskor tegyen egy kevés párolt brokkolit a levesestányér aljára és szedjen rá a levesbõl.
Megjegyzés: Az elkészült leves a sajtok miatt nem tárolható hosszabb ideig még hûtõszekrényben sem.
Ez az oldal a címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.
Ha ezzel a fordítással kapcsolatosan megjegyzése van, kérem ossza meg velem.