Fõzzünk együtt

SÖR ÉS SAJTLEVES

wenzel.net

http://recipes.wenzel.net

· 6 személyre ·

 

Szükséges anyagok

· 1 csésze kockára vágott hagyma,

· 1 csésze kockára vágott zellerszál,

· 1 csésze kockára vágott sárgarépa,

· 3/4 csésze vaj,

· 1/2 csésze liszt,

· 1 kiskanál mustárpor, vagy 1 evõkanál mustár,

· 5 csésze csirkehúsleves, vagy zöldségleves (kockából is készíthetõ),

· 1 marék brokkoli rózsa,

· 0,33 liter barna sör, lehetõleg Guinness, vagy
Murphys (használjon egy üveg, vagy konzervsört,
és hagyjon egy kortyot a szakácsnak is!)

· 16 dkg Cheddar sajt, reszelve,

· 2 evõkanál reszelt parmezán sajt,

· só, és bors ízlés szerint.

 

1. Süsse nagy lángon, hirtelen a kockára vágott zöldségeket a vajon. Keverje az így elõkészített zöldségekhez a lisztet és a mustárport (vagy mustárt).

2. Adja a levest a keverékhez, folyamatos keverés közben, majd fõzze kb. 5 percig.

3. Törje apróra a brokkoli-rózsákat; a szárát vágja falatnyi darabokra, és gõz felett párolja, amíg éppen csak megfõ (puha is, meg nem is).

4. Adja a sört és a sajtokat a leveshez. Párolja 10-15 percet. Ellenõrizze az ízeket, sózza, borsozza ízlése szerint.

5. Tálaláskor tegyen egy kevés párolt brokkolit a levesestányér aljára és szedjen rá a levesbõl.

Megjegyzés: Az elkészült leves a sajtok miatt nem tárolható hosszabb ideig még hûtõszekrényben sem.


Ez az oldal a címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.

Ha ezzel a fordítással kapcsolatosan megjegyzése van, kérem ossza meg velem.