Poached Breast of chicken
with a Green Herb Sauce

(PORHANYÓS CSIRKEMELL, ZÖLD, FÛSZERES SZÓSSZAL -
Forrás: THE LONDON COOKBOOK - Angol konyha, 12. oldal)

· 6 személy részére ·

Szükséges anyagok

1 sárgarépa, megtisztítva, felaprítva,
petrezselyemzöld ágacskák,
1 zellerszár, apróra vágva,
1 hagyma, megtisztítva, negyedelve,
6 csirkemell, ha lehet nagyobbak,

Szósz

2 csomó friss petrezselyem,
2 gerezd fokhagyma megtisztítva,
2 evõkanál kapribogyó, leöblítve,
2 evõkanál citromlé,
2 csomó friss mentalevél,
2 szardella, lecsepegtetve,
3 evõkanál vörösborecet,
175 ml jóminõségû olívaolaj,
só, bors ízlés szerint.

  1. Melegítse elõ a sütõt 180 °C-n/350 °F-n, 4-es gázálláson.
  2. Tegye az összeaprított zöldséget, a petrezselyemágakat és a csirkét egy sütõedénybe és annyi vizet, hogy a melleket teljesen ellepje. Fedje le alufóliával, tegye az elõmelegített sütõbe és süsse kb. 20 percig (vagy amíg puha nem lesz - kiegészítve általam!). Óvatosan távolítsa el a fóliát és hagyja kihûlni a lében.
  3. A szósz elkészítéséhez tegye a hozzávalókat az olívaolaj kivételével egy mixerbe és készítsen belõle egyenletes, finom pépet. Keverje hozzá az olívaolajat, miközben folyamatosan üzemelteti a mixert közepes fordulatszámon. Ízesítse sóval, borssal ízlés szerint.
  4. Vegye ki a csirkét a folyadékból, csepegtesse le. Minden csirkemellet vágjon centis szeletekre, keresztirányban lebontva a csontról. Rendezze el a csirkeszeleteket 6 tányérra, öntsön rá egy kevés fûszeres szószt és tálalja azonnal, sült paprika salátával és petrezselymes újburgonyával, amihez a krumplit nem hámozta, csak tisztára dörzsölte.


Ez az oldal a címen \angol_receptek\Chickenbrest.html található anyag magyar fordítása.
Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.

Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)

Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!