Fõzzünk együtt

EXETER RAGU FÛSZERES LEVESBETÉTTEL

Sherilyn gyûjteményébõl

http://home.inreach.com/sherilyn/aussie.htm

 

· 4 személyre ·

Ahogy ez az Amerikai Egyesült Államokban is történt, az Ausztrál konyhamûvészetre is nagy hatással voltak saját bevándorlói. Ez az eredmény az ízek csodálatos keveréke. (Sherilyn)

Szükséges anyagok

· 1 lb / 0.5 kg sovány marhahús

· 1 hagyma

· 2 evõkanál ecet

· só és bors ízlése szerint

· 2 (~6 dkg) zsiradék

· 2 evõkanál liszt

· 2 pint (~1,2 liter) hideg víz

 

Fûszeres golyócskák:

· 1/2 font (~25 dkg) liszt

· 1 teáskanál sütõpor

· petrezselyem

· 4 oz (~12 dkg) faggyú

· 1 hagyma

· só és bors

1. Tegye a zsiradékot egy serpenyõbe és süsse barnára az apróra vágott hagymát; adja hozzá a lisztet, süsse tovább néhány percet, majd keverés közben adja hozzá a vizet, borsot, sót és kevergetve forralja fel.

2. Vágja a húst apró darabokra és merítse meg az ecetben. Tegye az edénybe és fedje le jól záródó fedõvel. Lassú lángon párolja 1 1/2 órát, majd adja hozzá a fûszeres golyókat.

Fûszeres golyócskák:

1. Vágja nagyon apróra a faggyút, a hagymát, a petrezselymet, majd adja hozzá a lisztet, a sütõport és egy kevés vizet.

2. Az elkészített tésztát vágja 12 darabra, és készítsen belõle golyókat. Tegye a készélõben lévõ húsos ragu tetejére és fedõ alatt fõzze kb. 3/4 órát.


Ez az oldal a címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.

Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)

Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!