PSAROSOUPA - Halleves (Fish soup)
(Forrás: "The Taste of Cyprus", Gilli Davies - Az egyik legjobb és legteljesebb ciprusi szakácskönyv az angol nyelvterületen)
· 4 - 6 személyre ·
Szükséges anyagok
2 evõkanál |
napraforgó, vagy olívaolaj |
1 nagy |
hagyma, szeletelve |
1 gerezd |
fokhagyma, összezúzva |
1,5 kg |
apróhal, vagy halfejek, farok és csontok |
3 |
nagy lédús paradicsom, vagy 2 evõkanál sûrített paradicsompüré |
1 pohár/200 ml |
száraz fehérbor |
2 evõkanál |
apróra vágott petrezselyem |
egy darabka |
citromhéj |
/1 evõkanál/ | /Lemon Balm (Citromfû kivonat) - opcionális/ |
ízlés szerint |
só és bors |
Elkészítés módja:
1. Egy nagy nyeles serpenyõben melegítse meg az olajat és óvatosan süsse meg a hagymát és a fokhagymát, amíg megpuhul, de nem barnul meg.
2. Adja hozzá a lereszelt friss paradicsomot, vagy a paradicsom pürét.
3. Adja hozzá a megtisztított halat, bort, petrezselymet, citromhéjat /citromfû kivonatot (esetleg friss citromfüvet)/ és a sót, borsot ízlés szerint.
4. Adjon hozzá elegendõ vizet, hogy ellepje a szükséges anyagokat, majd forralja fel. Fedje le az edényt és párolja kb. 30 percig.
5. Szûrje le a levest és ismét melegítse fel.
6. Tálalja friss kenyérszeletekkel.
Ez az oldal a \angol_receptek\fish.htm címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.
Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)
Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!