Fõzzünk együtt

PSAROSOUPA - Halleves (Fish soup)


(Forrás: "The Taste of Cyprus", Gilli Davies - Az egyik legjobb és legteljesebb ciprusi szakácskönyv az angol nyelvterületen)

· 4 - 6 személyre ·

Szükséges anyagok

2 evõkanál

napraforgó, vagy olívaolaj

1 nagy

hagyma, szeletelve

1 gerezd

fokhagyma, összezúzva

1,5 kg

apróhal, vagy halfejek,
farok és csontok

3

nagy lédús paradicsom,
vagy 2 evõkanál sûrített
paradicsompüré

1 pohár/200 ml

száraz fehérbor

2 evõkanál

apróra vágott petrezselyem

egy darabka

citromhéj
/1 evõkanál/ /Lemon Balm (Citromfû kivonat) - opcionális/

ízlés szerint

só és bors

Elkészítés módja:

1. Egy nagy nyeles serpenyõben melegítse meg az olajat és óvatosan süsse meg a hagymát és a fokhagymát, amíg megpuhul, de nem barnul meg.

2. Adja hozzá a lereszelt friss paradicsomot, vagy a paradicsom pürét.

3. Adja hozzá a megtisztított halat, bort, petrezselymet, citromhéjat /citromfû kivonatot (esetleg friss citromfüvet)/ és a sót, borsot ízlés szerint.

4. Adjon hozzá elegendõ vizet, hogy ellepje a szükséges anyagokat, majd forralja fel. Fedje le az edényt és párolja kb. 30 percig.

5. Szûrje le a levest és ismét melegítse fel.

6. Tálalja friss kenyérszeletekkel.


Ez az oldal a \angol_receptek\fish.htm címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.

Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)

Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!