Fõzzünk együtt

FRANCIA HAGYMALEVES

FRENCH ONION SOUP - Safeway szakácskönyv, 21. oldal

Szükséges anyagok

· 50 gr vaj, vagy margarin

· 2 nagy hagyma, megtisztítva, szeletekre vágva

· 2x15 ml-es evõkanál sima fehér liszt

· 900 ml marhahúsleves

· só, bors

· 1 babérlevél

· 4 szelet franciakenyér

· 75 gr reszelt Gruyere sajt

1. Olvassza meg a vajat a serpenyõben és süsse a hagymaszeleteket 5-10 percig, amíg barna nem lesz.

2. Keverje hozzá a lisztet és lassú tûzön süsse további 1 percet, közben folyamatosan kevergetve. Vegye félre a tûzrõl és fokozatosan keverje hozzá a húslevest. Ízesítse sóval, borssal, babérlevéllel. Lassan forralja fel és kevergetve fõzze addig, amíg besûrûsödik. Ekkor fedje le és párolja további 30 percet. Vegye ki belõle a babérlevelet. Igény szerint ízesítse.

3. Készítsen pirítóst a kenyérszeletekbõl, tegyen minden tányérba egyet, szedje rá a forró levest, szórja meg reszelt sajttal és forrón tálalja.


Ez az oldal a címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.

Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)

Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!