FRANCIA HAGYMALEVES
FRENCH ONION SOUP - Safeway szakácskönyv, 21. oldal
Szükséges anyagok
· 50 gr vaj, vagy margarin
· 2 nagy hagyma, megtisztítva, szeletekre vágva
· 2x15 ml-es evõkanál sima fehér liszt
· 900 ml marhahúsleves
· só, bors
· 1 babérlevél
· 4 szelet franciakenyér
· 75 gr reszelt Gruyere sajt
1. Olvassza meg a vajat a serpenyõben és süsse a hagymaszeleteket 5-10 percig, amíg barna nem lesz.
2. Keverje hozzá a lisztet és lassú tûzön süsse további 1 percet, közben folyamatosan kevergetve. Vegye félre a tûzrõl és fokozatosan keverje hozzá a húslevest. Ízesítse sóval, borssal, babérlevéllel. Lassan forralja fel és kevergetve fõzze addig, amíg besûrûsödik. Ekkor fedje le és párolja további 30 percet. Vegye ki belõle a babérlevelet. Igény szerint ízesítse.
3. Készítsen pirítóst a kenyérszeletekbõl, tegyen minden tányérba egyet, szedje rá a forró levest, szórja meg reszelt sajttal és forrón tálalja.
Ez az oldal a címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.
Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)
Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!