Forrás - THE LONDON COOKBOOK, 134. oldal
· 6 személyre ·
Szükséges anyagok
· 175 gr (6 oz) a felesleges zsiradéktól
megtisztított sovány marhahús,
· 175 gr (6 oz) kicsontozott, a felesleges zsiradéktól
megtisztított sovány disznóhús (comb, vagy lapocka),
· 175 gr (6 oz) bõr nélküli, kicsontozott
csirkehús, darabokra vágva,
· 175 gr (6 oz) fûszeres virsli,
· 50 ml (2 fl. oz) napraforgóolaj,
· 1 nagy hagyma, vékonyra szeletelve,
· 4 nagy fokhagymagerezd,
· 4 cm (1 1/2 inch) friss gyömbérgyökér,
meghámozva és lereszelve,
· 1 teáskanál õrölt kurkuma,
· 1 csirkehús leveskocka,
· 1 marhahús leveskocka,
· 450 ml (3/4 pint) meleg víz,
· 6 szegfûszeg,
· 2x5 cm (2 inch) kasszia (Cassia) kéreg,
vagy fahéjdarab, félbetörve,
· 175 gr (6 oz) krumpli, hámozva és
2,5 cm-es (1 inches) kockákra vágva,
· 1 teáskanál õrölt köménymag,
· 150 ml (1/4 pint) tejszín,
· 1/2 teáskanál só (ízlés szerint),
· 1/2-1 teáskanál õrölt bors (ízlés szerint).
Vágja a húsokat kb. 2,5 cm-es (1 inches) kockákra. Grillen süsse a virsliket barnára. Amikor kihûlt vágja mindegyiket 3-4 darabra.
Tegye a marhahúst egy nyeles serpenyõbe és adjon hozzá 125 ml (4 fl. oz) vizet. Nagy láng fölött forralja fel. Csökkentse közepesre a lángot, fedje le és fõzze kb. 15-20 percig, vagy addig, amíg a hús leve teljesen elpárolog. Húzza le a lángról és tegye félre.
Közepes láng felett forrósítsa fel az olajat egy vastag falú serpenyõben és süsse a hagymát, amíg megpuhul, de nem barnul meg. Adja hozzá az elõkészített marhahúst, disznóhúst, fokhagymát, gyömbért és kurkumát. Keverje össze, majd süsse 3-4 percet.
Adja hozzá a húsleveskockákat, melyeket elõtte egy kevés meleg vízzel elkevert, a szegfûszeget és a kassziát, vagy a fahéjat. Forralja fel, fedje le és párolja kb. 20 percig, néha megkeverve.
Adja hozzá a csirkehúst és forralja fel ismét.
Párolja további 10 percet.
(Megjegyzés: Ezen a ponton félbehagyhatja az
elkészítést és lefagyaszthatja a félkész
ételt. Felengedés után itt lehet folytatni.)
Adja hozzá a krumpli-kockákat, a virslit és köménymagot. Fedje le és párolja kb. 20-25 percet, vagy addig, amíg a krumpli megpuhul. Adja hozzá a tejszint, sót, borsot, majd keverje alaposan össze. Fedõ nélkül párolja még 5-6 percet, majd húzza félre a tûzrõl. Basmati fõtt rizzsel tálalja, valamint fõtt brokkolival, melyet kevés fokhagymás vajba forgatott.
Ez az oldal a
címen található
anyag magyar fordítása.
Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.
Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)
Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!