Fõzzünk együtt

GOMBAKRÉMLEVES

CREAMY MUSHROOM SOUP - http://www.culinarychef.com

 

Szükséges anyagok

· 1 font (kb. 1/2 kg) fehér,
vagy barna gomba (megtisztítva)

· 1/2 csészényi sótlan vaj

· 1 teáskanál citromlé

· 1 hagyma megtisztítva és felszeletelve

· 1/3 csészényi barna liszt

· 2 csészényi víz

· 1 1/2 csészényi gombás húsleves

· só és bors ízlése szerint

· 1 csészényi tejszín

 

Elõkészítés és fõzés:

  1. Szeletelje fel a gomba fejeket és a szárat. A felszeletelt szárakat tegye félre. Forrósítsa meg a vajat egy edényben (vigyázzon, nehogy megégesse), majd tegye bele a gombát. Keverje össze, majd adja hozzá a citromlevet is. Fõzze a gombát, amíg megpuhul.

  2. Csökkentse a lángot és szedje ki a gombaszeleteket az edénybõl, tegye félre egy tálkában. Adja az edénybe a hagymaszeleteket és a gombaszár darabokat, majd fõzze addig, amíg a hagyma megpuhul. Óvatosan tegye hozzá a lisztet, és nagyon alaposan kavarja össze. Fokozatosan öntse hozzá a vizet és a húslevest, közben folyamatos keverje, amit addig folytasson, amíg csomómentes, egyenletes állagú nem lesz a leves. Közben fõzze tovább, amíg besûrûsödik.

  3. Nagyon óvatosan szedje át a leves felét egy mixerbe, és törje krémes állagúra. Használhat ehhez rúd-mixert is. (Legyen óvatos, hogy ne fröcsköljön ki a forró leves!) Ismételje meg a leves másik felével is.

  4. Tegye vissza a levest a fõzõedénybe és adja hozzá a félretett gombaszeleteket, sózza, fehér borssal ízesítse, óvatosan tegye hozzá a tejszínt is. Melegítse újra a levest, éppen csak forráspontig, de ne forrjon fel. Azonnal tálalja petrezselyemzölddel megszórva a tetejét.

Tipp:

Egy nappal korábban elkészíthetõ a leves alapja, de a mixelés elõtt hagyja félbe a leves készítését. Hûtõszekrényben tartsa másnapig, és közvetlenül a tálalás elõtt folytassa a leves összeállítását a mixeléssel és a további hozzávalók hozzáadásával. Forrón tálalja.


Ez az oldal a címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.

Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)

Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!