Fõzzünk együtt

GOMBAKRÉMLEVES, FÕTT,
FÜSTÖLT MARHANYELVVEL

Családi gyûjtésbõl

3-4 személyre

 

Szükséges anyagok

· 300 gr gomba

· 120 gr füstölt, fõtt, pácolt
marhanyelv (vagy füstölt sonka)

· 3 evõkanál vaj

· 2 evõkanál liszt

· 1/2 liter húsleves

· 3 dl tejszín

· só ízlés szerint

· fehérbors, ízlése szerint

   

1. Tisztítsa meg a gombát és reszelje le durva reszelõ segítségével.

2. Süsse a lereszelt gombát a vajon kb. 5 percet, közepes lángon. Sózza meg, borsozza ízlése szerint. Növelje a lángot és folyamatos keverés mellett párologtassa el a nedvességet. Ha zsírjára sült szórja meg 2 evõkanál liszttel, süsse kevergetve még egy percet, majd öntse hozzá a húslevest.

3. Fedõ alatt, néha kevergetve párolja kb. 15 percet, amíg megpuhul. Húzza félre a lángról és hagyja egy kicsit állni. Törje át a forró levest egy szitán, majd folyamatos keverés közben adja hozzá a tejszínt.

4. Vágja fel a húst vékony csíkokra.

Tálalja a levest forrón a húscsíkokból hozzátéve mindenkinek, majd néhány tejszínbõl beleöntött csíkkal díszítve.

 

(Kipróbált családi recept)


Ez az oldal a címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.

Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)

Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!