GOMBAKRÉMLEVES, FÕTT,
FÜSTÖLT MARHANYELVVEL
Családi gyûjtésbõl
3-4 személyre
Szükséges anyagok
· 300 gr gomba
· 120 gr füstölt, fõtt, pácolt
marhanyelv (vagy füstölt sonka)
· 3 evõkanál vaj
· 2 evõkanál liszt
· 1/2 liter húsleves
· 3 dl tejszín
· só ízlés szerint
· fehérbors, ízlése szerint
1. Tisztítsa meg a gombát és reszelje le durva reszelõ segítségével.
2. Süsse a lereszelt gombát a vajon kb. 5 percet, közepes lángon. Sózza meg, borsozza ízlése szerint. Növelje a lángot és folyamatos keverés mellett párologtassa el a nedvességet. Ha zsírjára sült szórja meg 2 evõkanál liszttel, süsse kevergetve még egy percet, majd öntse hozzá a húslevest.
3. Fedõ alatt, néha kevergetve párolja kb. 15 percet, amíg megpuhul. Húzza félre a lángról és hagyja egy kicsit állni. Törje át a forró levest egy szitán, majd folyamatos keverés közben adja hozzá a tejszínt.
4. Vágja fel a húst vékony csíkokra.
Tálalja a levest forrón a húscsíkokból hozzátéve mindenkinek, majd néhány tejszínbõl beleöntött csíkkal díszítve.
(Kipróbált családi recept)
Ez az oldal a címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.
Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)
Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!