· 5 pohárhoz ·
Hozzávalók
· 125 gr vaj
· 1/2 pohár sima fehérliszt
· 4 pohárnyi leszûrt csirkehúsleves
· 3/4 pohár sûrû tejfel
· 2-3 szelet szárított vargánya, vagy más erdei gomba
· max. 2 teáskanál zöldbors
1. Lábasban olvassza meg a vajat, szórja rá a lisztet, majd készítsen belõle világos rántást.
2. Engedje fel a leszûrt csirkehúslevessel, keverje alaposan össze egy habverõ segítségével. tegye hozzá a megmosott, szûrõben lecsepegtetett, apróra vágott gombaszeleteket (nem szabad kinyomkodni), majd lassú tûzön, gyakran megkeverve, forralja 30 percen keresztül.
3. Merülõ mixerrel dolgozza simára a mártást, szórja bele a max. 2 teáskanálnyi zöldborsot, melyeket elõzõleg egy szalvétába tekerve, evõkanál hátával, vagy húsklopfolóval megroppantott. Ha nem szereti a túl erõs ízeket, használjon kevesebb borsot!
4. Keverje össze a tejföllel, lassú lángon, kevergetve forrósítsa fel, majd hagyja kissé kihûlni. Szûrje át a félkész mártást mielõtt egy kevés egész zöldborssal díszítve, mártásos edényben az asztalra adná.
Ez az oldal a
címen található
anyag magyar változata.
Ha angolul szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.
2003-01-03
Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)
Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!