ZÖLDBORS MÁRTÁS

Az "Egyszerûen remek" szakácskönyv alapján saját recept

· 5 pohárhoz ·

Hozzávalók

· 125 gr vaj

· 1/2 pohár sima fehérliszt

· 4 pohárnyi leszûrt csirkehúsleves

· 3/4 pohár sûrû tejfel

· 2-3 szelet szárított vargánya, vagy más erdei gomba

· max. 2 teáskanál zöldbors

1. Lábasban olvassza meg a vajat, szórja rá a lisztet, majd készítsen belõle világos rántást.

2. Engedje fel a leszûrt csirkehúslevessel, keverje alaposan össze egy habverõ segítségével. tegye hozzá a megmosott, szûrõben lecsepegtetett, apróra vágott gombaszeleteket (nem szabad kinyomkodni), majd lassú tûzön, gyakran megkeverve, forralja 30 percen keresztül.

3. Merülõ mixerrel dolgozza simára a mártást, szórja bele a max. 2 teáskanálnyi zöldborsot, melyeket elõzõleg egy szalvétába tekerve, evõkanál hátával, vagy húsklopfolóval megroppantott. Ha nem szereti a túl erõs ízeket, használjon kevesebb borsot!

4. Keverje össze a tejföllel, lassú lángon, kevergetve forrósítsa fel, majd hagyja kissé kihûlni. Szûrje át a félkész mártást mielõtt egy kevés egész zöldborssal díszítve, mártásos edényben az asztalra adná.


Ez az oldal a címen  található anyag magyar változata.
Ha angolul szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.

2003-01-03

Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)

Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!