Fõzzünk együtt

IZLANDI CHEDDAR-SAJTOS LEVES

Patricia Homepage-rõl

http://www.soupsong.com/rcheese2.html

Íme egy elbûvölõ leves Gryla, az óriás földjérõl - egy leves, amelyet hagyományosan a karácsonyi ebéd közben szolgálnak fel, közvetlenül a sült marhahús, vagy bárányhús elõtt. Ez egy selymes és gazdag leves csodálatos ízekkel és színekkel, az apróra vágott zellertõl és mogyoróhagymától - nagyon gyorsan és könnyen elkészíthetõ. Azt tanácsolom, hogy fehér, érett Cheddar-sajtot használjon hozzá, a narancssárga helyett, ez sokkal étvágygerjesztõbb és jól mutat az asztalon. 4 fõ részére elegendõ. Ez a leves elég gazdag ahhoz, hogy rozskenyérrel ebédre kínálja egy kevés salátával körítve.

 

Szükséges anyagok

· 4 evõkanál liszt

· 2 csészényi csirke, vagy zöldségleves

· 2 evõkanál vaj

· 4 zöldhagyma, apróra vágva

· 1 szál zeller, a leveleivel együtt, apróra vágva

· 2 csészényi tej

· 2 csészényi reszelt Cheddar-sajt

· só és bors ízlés szerint

Tálaláshoz:

· 2 zöldhagyma, apróra vágva

 

1. Keverje el a lisztet a csirkehúslevessel és tegye félre.

2. Egy nagyobb nyeles serpenyõben olvassza meg a vajat, majd nagy lángon süsse meg benne a zellert és a zöldhagymát, amíg megpuhulnak, kb. 3 perc alatt.

3. Öntse hozzá a tejet, majd forrósítsa fel a zöldségekkel együtt. Öntse hozzá a liszttel összekevert levest és kevergetve fõzze, amíg egy kissé besûrûsödik. Szórja hozzá a sajtot és kevergesse, amíg az összes sajt felolvad. Csökkentse a lángot alacsonyra, fedje le, és hagyja kb. tíz percig kis lángon fõni.

4. Amikor kínálja, keverje a levest alaposan össze, szedje mély leveses tányérokba, vagy tálkákba és szórja meg a tetejét egy kevés apróra vágott zöldhagymával, vagy metélõhagymával.


Ez az oldal a címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.

Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)

Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!