IZLANDI CHEDDAR-SAJTOS LEVES
Patricia Homepage-rõl
http://www.soupsong.com/rcheese2.html
Íme egy elbûvölõ leves Gryla, az óriás földjérõl - egy leves, amelyet hagyományosan a karácsonyi ebéd közben szolgálnak fel, közvetlenül a sült marhahús, vagy bárányhús elõtt. Ez egy selymes és gazdag leves csodálatos ízekkel és színekkel, az apróra vágott zellertõl és mogyoróhagymától - nagyon gyorsan és könnyen elkészíthetõ. Azt tanácsolom, hogy fehér, érett Cheddar-sajtot használjon hozzá, a narancssárga helyett, ez sokkal étvágygerjesztõbb és jól mutat az asztalon. 4 fõ részére elegendõ. Ez a leves elég gazdag ahhoz, hogy rozskenyérrel ebédre kínálja egy kevés salátával körítve.
Szükséges anyagok
· 4 evõkanál liszt
· 2 csészényi csirke, vagy zöldségleves
· 2 evõkanál vaj
· 4 zöldhagyma, apróra vágva
· 1 szál zeller, a leveleivel együtt, apróra vágva
· 2 csészényi tej
· 2 csészényi reszelt Cheddar-sajt
· só és bors ízlés szerint
Tálaláshoz:
· 2 zöldhagyma, apróra vágva
1. Keverje el a lisztet a csirkehúslevessel és tegye félre.
2. Egy nagyobb nyeles serpenyõben olvassza meg a vajat, majd nagy lángon süsse meg benne a zellert és a zöldhagymát, amíg megpuhulnak, kb. 3 perc alatt.
3. Öntse hozzá a tejet, majd forrósítsa fel a zöldségekkel együtt. Öntse hozzá a liszttel összekevert levest és kevergetve fõzze, amíg egy kissé besûrûsödik. Szórja hozzá a sajtot és kevergesse, amíg az összes sajt felolvad. Csökkentse a lángot alacsonyra, fedje le, és hagyja kb. tíz percig kis lángon fõni.
4. Amikor kínálja, keverje a levest alaposan össze, szedje mély leveses tányérokba, vagy tálkákba és szórja meg a tetejét egy kevés apróra vágott zöldhagymával, vagy metélõhagymával.
Ez az oldal a címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.
Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)
Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!