Menta

http://www.caravanspice.com/tips.htm

Több, mint harminc változata ismert, a borsos menta (peppermint) és a fodormenta (spearmint) a leggyakrabban használtak a nyugati konyhákban. A kettõ közül a borsos menta a csípõsebb, világoszöld levelekkel, bíborszínû hajtásokkal és csípõs ízekkel. A fodormenta levelei szürkés zöldek, vagy teljesen zöldek és lágyabb az ízük, az aromájuk. A menta nagyon népszerû a vietnámi és a közel-keleti konyhákban. Szószokban használják, szinte minden ételt ínycsiklandózóvá varázsol.

(folytatás következik)


Ez az oldal a    címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.

Ha ezzel a fordítással kapcsolatosan megjegyzése van, kérem ossza meg velem.

Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)

Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!