Szükséges anyagok:
· 250 gr finomliszt |
· 75 gr vaj, összemorzsolva |
· 1 tojás |
· csipetnyi só |
· 4 - 6 evõkanál víz |
· 50 gr cukor (ízlés szerint |
1. Szitálja egy tálba a lisztet, kézzel dolgozza bele a vajat, amíg a tészta zsemlemorzsára nem emlékeztet. |
2. Adja hozzá a tojást, a sót és elegendõ vizet, hogy puha tésztát kapjon. |
3. Ha édes tésztát készít, adja hozzá a cukrot is és egy kevés vizet. |
4. Tegye mûanyag zacskóban hûtõszekrénybe legalább 30 percre a felhasználás elõtt. 2 napig is tárolható a hûtõben. |
Géppel is készíthetõ. |
|
Ez az oldal a PATE BRISÉE
címen található anyag magyar fordítása.
Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.
Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)
Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!