PATE BRISÉE

PORHANYÓS TÉSZTA

(Forrás: French Cookery, 110. oldal)

Szükséges anyagok:

· 250 gr finomliszt

· 75 gr vaj, összemorzsolva

· 1 tojás

· csipetnyi só

· 4 - 6 evõkanál víz

· 50 gr cukor (ízlés szerint
maximum 85 gr - a fordító)

1. Szitálja egy tálba a lisztet, kézzel dolgozza bele a vajat, amíg a tészta zsemlemorzsára nem emlékeztet.

2. Adja hozzá a tojást, a sót és elegendõ vizet, hogy puha tésztát kapjon.

3. Ha édes tésztát készít, adja hozzá a cukrot is és egy kevés vizet.

4. Tegye mûanyag zacskóban hûtõszekrénybe legalább 30 percre a felhasználás elõtt. 2 napig is tárolható a hûtõben.

Géppel is készíthetõ.


Ez az oldal a PATE BRISÉE  címen található anyag magyar fordítása.
Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.

Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)

Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!