RÁNTOTT LEVES
Családi gyûjtésbõl
3-4 személyre
Szükséges anyagok
· 3 dkg zsiradék
· körülbelül 5 dkg liszt
· 0.5 dkg köménymag
· 1,5 liter víz
· só, ízlése szerint
· 0.5 dkg édesnemes paprika
· 2 kifli, vagy zsemle
1. Olvassza meg a zsiradékot közepes lángon, amíg megpuhul, de még nem forró. Adja hozzá fokozatosan, állandó keverés közben a lisztet. Alacsony, vagy közepes lángon süsse, amíg zsemleszínûre nem barnul.
2. Adja hozzá a köménymagot, keverje össze a sülõ liszttel, folyamatos keverés közben, amíg ki nem pattog (de ne barnítsa túl a lisztet!).
3. Húzza félre a tûzrõl, várjon egy percet, majd szórja meg a paprikával, keverje össze. Öntsön hozzá egy kevés hideg vizet (kb. 3 dl) és keverje egyenletesre. Adja hozzá a többi vizet (ha lehet forrót) és közepes lángon fõzze kevergetve, amíg felfõ. Csökkentse a lángot és hagyja lassú tûzön fõni kb. 20 percig. Szûrje át és tálalja forrón. Adhat hozzá margarinban megsütött pirított zsemlekockát, kockára vágott pirítóst, stb.
(Kipróbált családi recept)
Ez az oldal a címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.
Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)
Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!