TABASCO® HALFILÉ SPENÓTTAL

 

Hozzávalók

·        4 x 6 oz / 150g fehérhúsú halfilé

·        1/2 citrom leve

·        1 lb / 500gr fiatal spenótlevél

·        apróra vágott friss zöldfűszerek

·        1 gerezd apróra vágott fokhagyma

·        1 oz / 25g vaj

·        4 evőkanálnyi száraz fehérbor

·        2-4 teáskanálnyi TABASCO® Jalapeno Sauce

·        só és frissen őrölt feketebors

Elkészítése

1.    Tisztítsa meg a halat, majd konyhai papírtörlővel törölje szárazra. Sózza, és locsolja meg egy kevés citromlével.

2.    Olvassza meg a vajat, majd süsse a halszeleteket mindkét oldalukon közepes láng felett, néhány percig, amíg átsülnek.

3.    Vegye ki a halszeleteket az edényből, tartsa melegen. Öntse a bort és a TABASCO® Jalapeno Sauce‑t az edénybe, majd óvatosan melegítse fel.

4.    Adja hozzá a fokhagymát, a fűszereket és a lecsepegtetett spenótot, és párolja addig, amíg a spenót megpuhul (kb. 5 percig).

5.    Tálalja a hal mellé, őrölt feketeborsot és frissen facsart citromlevet kínálva hozzá.

 


2004-12-12

Ha ezzel a recepttel kapcsolatosan megjegyzése, kérdése van, kérem ossza meg velem,
A levélcímet az elsõ oldalon keresse!