Fõzzünk együtt

RUSSIAN RASSOLNIK
Orosz Rasszolnyik
http://www.soupsong.com/rchickn3.html

Úgy tûnt, hogy ez nem lesz az igazi - de valójában nagyon finom lett.
Forrón tálalja, mint fõ fogást 4-6 barátjának, vagy 3 volgai hajósnak.

Szükséges alapanyagok

· 3 evõkanál árpagyöngy

· 1 1/2 csészényi víz

· 3/4 csészényi apróra vágott hagyma

· 4 evõkanál vaj

· 1 kockára vágott nyers csirkemell (2 fél)

· 1/2 font (20-25 dkg) csirkemáj, félbe vagdalva

· 1 evõkanál liszt

· 1 csészényi sárgarépa, karikákra vágva

· 1 csészényi krumpli, kockára vágva

· 8 csészényi csirkehúsleves

· 2 kaporszál, savanyúságból

· só és bors ízlés szerint

· 1 csészényi tejföl

· 1 marék friss kapor, apróra vágva

 

1. Párolja az árpagyöngyöt a vízben addig, amíg puha nem lesz. Szûrje le.

2. Egy vastag falú edényben keverje össze a répát a krumplit a forrásban lévõ csirkehúslevessel, csökkentse a lángot, és párolja addig, amíg meg nem puhul.

3. Egy nyeles serpenyõben süsse nagy lángon a hagymát a vajon, amíg üveges nem lesz. Adja hozzá a csirkehúst és májat és süsse nagy lángon, amíg a máj kezd egy kicsit megsülni.

4. Szórja meg a liszttel, keverje össze, öntsön hozzá egy kevés levest a zöldségekrõl, a serpenyõ aljáról kaparja fel a lesült darabkákat, majd öntse hozzá az egészet a leveshez. Adja hozzá az árpagyöngyöt is.

5. Forralja fel, csökkentse a lángot és párolja kb. 20 percet. Keverje hozzá a savanyúságból a kaprot, ízesítse ízlése szerint sóval, borssal.

6. Tálalja mély leveses csészékbe, keverjen hozzá mindenki számára egy-egy nagy kanál tejfölt, majd szórja meg friss apróra vágott kaporral.


Ez az oldal a címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.

Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)

Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!