RUSSIAN
RASSOLNIK
Orosz Rasszolnyik
http://www.soupsong.com/rchickn3.html
Úgy tûnt, hogy ez nem lesz az igazi - de valójában
nagyon finom lett.
Forrón tálalja, mint fõ fogást 4-6
barátjának, vagy 3 volgai hajósnak.
Szükséges alapanyagok
· 3 evõkanál árpagyöngy
· 1 1/2 csészényi víz
· 3/4 csészényi apróra vágott hagyma
· 4 evõkanál vaj
· 1 kockára vágott nyers csirkemell (2 fél)
· 1/2 font (20-25 dkg) csirkemáj, félbe vagdalva
· 1 evõkanál liszt
· 1 csészényi sárgarépa, karikákra vágva
· 1 csészényi krumpli, kockára vágva
· 8 csészényi csirkehúsleves
· 2 kaporszál, savanyúságból
· só és bors ízlés szerint
· 1 csészényi tejföl
· 1 marék friss kapor, apróra vágva
1. Párolja az árpagyöngyöt a vízben addig, amíg puha nem lesz. Szûrje le.
2. Egy vastag falú edényben keverje össze a répát a krumplit a forrásban lévõ csirkehúslevessel, csökkentse a lángot, és párolja addig, amíg meg nem puhul.
3. Egy nyeles serpenyõben süsse nagy lángon a hagymát a vajon, amíg üveges nem lesz. Adja hozzá a csirkehúst és májat és süsse nagy lángon, amíg a máj kezd egy kicsit megsülni.
4. Szórja meg a liszttel, keverje össze, öntsön hozzá egy kevés levest a zöldségekrõl, a serpenyõ aljáról kaparja fel a lesült darabkákat, majd öntse hozzá az egészet a leveshez. Adja hozzá az árpagyöngyöt is.
5. Forralja fel, csökkentse a lángot és párolja kb. 20 percet. Keverje hozzá a savanyúságból a kaprot, ízesítse ízlése szerint sóval, borssal.
6. Tálalja mély leveses csészékbe, keverjen hozzá mindenki számára egy-egy nagy kanál tejfölt, majd szórja meg friss apróra vágott kaporral.
Ez az oldal a
címen található
anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni
klikkeljen a hivatkozásra.
Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)
Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!