Forrás: THE LONDON COOKBOOK, 107. oldal
· 6 személyre ·
Hozzávalók
· 450 gr (1 font) spanyol fehérbab,
· 450 gr (14 oz) konzerv paradicsom,
· 1 közepes hagyma, kockára vágva,
· 3 db corizo (spanyol virsli), apróra vágva,
· 115 gr (4 oz) Serrano sonka, apróra vágva,
· 50 ml (2 fl. oz) olívaolaj,
· 2 fokhagymagerezd, apróra vágva,
· 1 evõkanál édes spanyol (persze lehet magyar) paprika,
· só, ízlése szerint
1. Áztassa be a babot éjszakára.
2. Tegyen 3 liter (5 1/4 pint) vizet egy nagy edénybe a beáztatott babbal. Adja hozzá a konzerv paradicsomot a hagyma felével. Forralja fel nagy lángon. Amikor felforrt, csökkentse a lángot és párolja kb. 1/2 órát.
3. Adja hozzá az összevágott virslit és sonkát. Folytassa az étel párolását alacsony lángon a bab méretétõl és minõségétõl függõen, kb. 1 óra alatt meg kell puhuljon.
4. Amikor a bab megpuhult, húzza félre az edényt a lángról. Egy nyeles serpenyõben süsse a maradék hagymát az olívaolajon az apróra vágott fokhagymával. Amikor a hagyma megpuhult, húzza félre a tûzrõl. Adja hozzá az édesnemes spanyol (magyar) paprikát és 225 ml (8 fl. oz) vizet, amit a babról vegyen át. Ezt a keveréket adja vissza a babhoz, forralja fel ismét lassú lángon. Párolja további 5-10 percig, sózza ízlés szerint, majd melegen tálalja.
Ez az oldal a
címen található
anyag magyar fordítása.
Ha eredetiben szeretné olvasni, klikkeljen a nyílra, mint
hivatkozásra!
Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)
Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!