FABADA DE PARIS & RIOS
SPANYOL BABLEVES

Forrás: THE LONDON COOKBOOK, 107. oldal

· 6 személyre ·

Hozzávalók

· 450 gr (1 font) spanyol fehérbab,

· 450 gr (14 oz) konzerv paradicsom,

· 1 közepes hagyma, kockára vágva,

· 3 db corizo (spanyol virsli), apróra vágva,

· 115 gr (4 oz) Serrano sonka, apróra vágva,

· 50 ml (2 fl. oz) olívaolaj,

· 2 fokhagymagerezd, apróra vágva,

· 1 evõkanál édes spanyol (persze lehet magyar) paprika,

· só, ízlése szerint

1. Áztassa be a babot éjszakára.

2. Tegyen 3 liter (5 1/4 pint) vizet egy nagy edénybe a beáztatott babbal. Adja hozzá a konzerv paradicsomot a hagyma felével. Forralja fel nagy lángon. Amikor felforrt, csökkentse a lángot és párolja kb. 1/2 órát.

3. Adja hozzá az összevágott virslit és sonkát. Folytassa az étel párolását alacsony lángon a bab méretétõl és minõségétõl függõen, kb. 1 óra alatt meg kell puhuljon.

4. Amikor a bab megpuhult, húzza félre az edényt a lángról. Egy nyeles serpenyõben süsse a maradék hagymát az olívaolajon az apróra vágott fokhagymával. Amikor a hagyma megpuhult, húzza félre a tûzrõl. Adja hozzá az édesnemes spanyol (magyar) paprikát és 225 ml (8 fl. oz) vizet, amit a babról vegyen át. Ezt a keveréket adja vissza a babhoz, forralja fel ismét lassú lángon. Párolja további 5-10 percig, sózza ízlés szerint, majd melegen tálalja.


Ez az oldal a címen található anyag magyar fordítása.
Ha eredetiben szeretné olvasni, klikkeljen a nyílra, mint hivatkozásra!

Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)

Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!