SPENÓT ÉS LENCSE LEVES
Step by step Lebanese Cooking
Elõkészítési idõ: 10 perc
Fõzési idõ: 1 óra 25 perc
· 4-6 személy részére
Szükséges anyagok
· 2 csészényi barna lencse
· 5 csészényi víz
· 2 evõkanál olívaolaj
· 1 közepes méretû hagyma, apróra vágva
· 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
· 20 levél spenót, megtisztítva, a vastag szárrészek eltávolítva és apróra összevagdalva
· 1 teáskanál õrölt kömény
· 2 evõkanál apróra vágott korianderlevél
· 1 teáskanál finomra reszelt citromhéj
· 2 csészényi zöldségleves
· 2 csészényi víz
1. Tegye a lencsét egy nagyobb edénybe az 5 csészényi vízzel. Forralja fel és fedõ alatt fõzze kb. 1 órát. Szûrje le, öblítse le és tegye félre. Egy másik edényben forrósítsa meg az olajat, adja hozzá a hagymát és a fokhagymát. Süsse közepes lángon, amíg aranybarna nem lesz. Adja hozzá a megmosott, elõkészített spenótot és süsse további 2 percig.
2. Adja hozzá a lencsét, köménymagot, koriandert, reszelt citromhéjat, a húslevest és a kétcsészényi vizet. Párolja fedõ nélkül még további 15 percet. Azonnal tálalja.
Ez az oldal a címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.
Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)
Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!