Fõzzünk együtt

SPENÓT ÉS LENCSE LEVES

Step by step Lebanese Cooking

Elõkészítési idõ: 10 perc

Fõzési idõ: 1 óra 25 perc

· 4-6 személy részére

Szükséges anyagok

· 2 csészényi barna lencse

· 5 csészényi víz

· 2 evõkanál olívaolaj

· 1 közepes méretû hagyma, apróra vágva

· 2 gerezd fokhagyma, összezúzva

· 20 levél spenót, megtisztítva, a vastag szárrészek eltávolítva és apróra összevagdalva

· 1 teáskanál õrölt kömény

· 2 evõkanál apróra vágott korianderlevél

· 1 teáskanál finomra reszelt citromhéj

· 2 csészényi zöldségleves

· 2 csészényi víz

 

1. Tegye a lencsét egy nagyobb edénybe az 5 csészényi vízzel. Forralja fel és fedõ alatt fõzze kb. 1 órát. Szûrje le, öblítse le és tegye félre. Egy másik edényben forrósítsa meg az olajat, adja hozzá a hagymát és a fokhagymát. Süsse közepes lángon, amíg aranybarna nem lesz. Adja hozzá a megmosott, elõkészített spenótot és süsse további 2 percig.

2. Adja hozzá a lencsét, köménymagot, koriandert, reszelt citromhéjat, a húslevest és a kétcsészényi vizet. Párolja fedõ nélkül még további 15 percet. Azonnal tálalja.


Ez az oldal a címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.

Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)

Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!