TÁRKONYOS CSIRKE
TAGLIATELLE TÉSZTÁVAL

Forrás - CHICKEN WITH TARRAGON
AND TAGLIATELLE - THE LONDON COOKBOOK, 22. oldal

· 6 személy részére ·

Szükséges anyagok

A velouté szószhoz:

· 25 gr vaj,

· 2 evõkanál liszt,

· 350 ml meleg csirkehúsleves,

· só, frissen õrölt fehérbors,

· néhány csepp citromlé,

· 1 tojás sárgája,

· 1 evõkanál tejszín

· csirkehús kb. 1,1 kg,

· 1/4 üveg (2 dl) száraz fehérbor,

· 150 ml csirkehúsleves,

· 1 teáskanál szárított tárkony,

· fõtt tagliatelle tészta
(zöld és fehér vegyesen),

· paradicsomdarabok
(két paradicsom kockára vágva).

 

Velouté szósz:

1. Olvassza meg a vajat egy vastag falú edényben, majd keverje hozzá a lisztet. Alacsony hõfokon kevergetve süsse, amíg szalmaszínû nem lesz. Húzza félre a tûzrõl, hûtse egy kis ideig, majd adja hozzá a meleg húslevest (ld. késõbb) és keverje egyenletes állagúra.

2. Tegye vissza közepes lángra és folyamatos keverés mellett forralja fel. Ekkor csökkentse alacsonyra a lángot és fõzze óvatosan további 15 percig, gyakran kevergetve. Sózza, borsozza és adjon hozzá egy kevés citromlevet.

3. Keverje össze a tojás sárgáját a tejszínnel egy kis tálban. Keverjen hozzá egy keveset a forró szószból, majd alapos keverés mellett öntse ezt a keveréket a forró szószhoz. Fõzze folyamatos keverés közben, amíg kifényesedik, és egy kicsit besûrûsödik, de ne forralja fel!

Az étel elkészítése:

1. Vágja a csirkehúst nagyobb darabokra, és ha úgy szereti, távolítsa el a bõrét. Párolja a csirkét a fehérbor és leveskockából készített csirkehúsleves keverékéven, a szárított tárkonnyal ízesítve, kb. 40 percig.

2. Vegye ki a csirkehúst, tegye félre és tartsa melegen. A megmaradó fehérboros csirkehúslevest használja a Velouté-szósz elkészítéséhez.

3. Tálalja a csirkehúst tagliatelle tésztára szedve. Öntözze meg a szósszal és szórja meg apróra összevágott friss tárkonylevéllel és a paradicsomkockákkal.


Ez az oldal a címen  található anyag magyar fordítása.
Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.

2001-04-13

Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)

Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!