Walesi cawn cennin

Forrás: Patricia Solley-tõl - http://www.soupsong.com/rcawn.html

Ez a tradicionális walesi póréhagyma leves 4 személyre készült elsõ fogás, mely bárki szívét walesi vérrel erõsítheti meg.

Hozzávalók

· 4 vastag póréhagyma, amirõl a gyökereket és a sötétzöld részeket levágtuk

· 2 szelet bacon-szalonna

· 6 csészényi csirkehúsleves

· só és bors ízlése szerint

  1. Süsse a szalonnát ropogósra, szedje ki a kisült zsiradékból és tegye félre.
  2. Adja hozzá a póréhagymát a kisült zsiradékhoz, majd kevergetve süsse kb. 2 percig, vagy amíg egy kissé megbarnul.
  3. Öntse hozzá a levest, forralja fel és fõzze közepes lángon kb. 15 percet. Húzza félre a melegrõl.
  4. Merülõ mixerrel pürésítse el a levest a lábasban, újra tegye a lángra és forralja fel, ízesítse, majd szedje tálkákba, szórja meg mindenkinek a pirított szalonnadarabokkal, és friss póréhagyma szeletkékkel.


Ez az oldal a címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni ,klikkeljen a nyílra, mint hivatkozásra!

Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)

Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!