Fõzzünk együtt

Feketebab Leves

Forrás: http://www.theartisan.net/blkbnspe.htm

Hozzávalók

· 3 olasz virsli

· 4 evõkanál olívaolaj

· 1/2 csészényi apróra vágott sárgarépa

· 1/2 csészényi apróra vágott hagyma

· 1/2 csészényi apróra vágott zeller

· 8 csészényi csirkehús leves

· 1 evõkanál balzsamecet

· 60 gr Pancetta, apróra vágva

· 60 gr Prosciutto, apróra vágva

· 453 gr feketebab, éjszakára beáztatva, leszûrve

· 1/2 evõkanál õrölt koriandermag

· 1/4 teáskanál római kömény

· 1 egész Peperoncino (erõs paprika)

· 1/2 teáskanál édeskömény mag

· 4 gerezd fokhagyma

· 1/2 csészényi petrezselyemzöld, apróra vágva

AZ ALAPANYAGOK ELÕKÉSZÍTÉSE

1. Húzza le a virslik bõrét. Fõzze a virslik húsát és az apróra vágott pancettát egy edényben, amíg kissé megbarnulnak. Szedje ki, és tegye félre miután a felesleges zsiradékot kifolyatta alóla. A kisûlt zsiradékra nincs szükség a továbbiakban.

2. Tegye ugyanabba az edénybe az olívaolajat, sárgarépát, hagymát, fokhagymát és a zellert, majd pirítsa aranyszínûre, de ne barnítsa meg. A sütés közben idõnként kevergesse meg.

3. Adja hozzá a levest, a balzsamecetet, a bab felét, a prosciuttót, a petrezselyem 2/3-át, ízesítse sóval, borssal és a peperoncínót tegye bele. Fõzze fedõ nélkül kb. 1 - 1 1/2 órát, ha szükséges egy kevés vízet adva hozzá.

4. Eközben fõzze meg a maradék babot vízben, melyhez egy szelet Pancettát is adott. Amikor megpuhultak, csepegtesse le és törje össze a babokat.

5. Miutána leves már megfelelõ ideig fõtt - ahogy azt az elõbb leírtuk - adja hozzá az összetört babot és fõzze még további kb. 30 percet, vagy amíg a levese jól besûrûsödik.

Tálalja tálkákba szedve. Egy kevés extra olívaolajat csepegtessen rá, szórja meg mindenkinek apróra vágott petrezselyemzölddel és így tegye az asztalra.


Ez az oldal a címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.

Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)

Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!