Fõzzünk együtt

Csirkehúsleves De Angelis Módra

http://www.theartisan.net/ChicSoupGGDA.htm

Hozzávalók

· 1 csirke, negyedelve, bõre és zsíros részei eltávolítva,

· 1/2 csészényi Extra virgin olívaolaj

· 1 nagyobb hagyma, fehér, vagy sárga - apróra vágva

· 3 gerezd fokhagyma - apróra vágva

· 1 csészényi bor - fehér és száraz

· 1 nagyobb sárgarépa - hasábokra vágva

· 1 x 16 oz (~0,5 kg) paradicsomkonzerv - darabolt

· 1 csészényi rizs - Arborio

A LEVES ELKÉSZÍTÉSE

1. Süsse a csirkehúsdarabokat az olívaolajon, amíg minden oldaluk barnára sül. Ez általában 5-7 percig tart közepes láng esetén. Vegye ki a csirkehúsdarabokat az edénybõl és tegye át egy tálra.

2. Tegye a hagymát a zsiradékba és süsse amíg éppen hogy üvegesedni kezd. Adja hozzá a fokhagymát és süsse további 3-4 percet.

3. Ekkor adja hozzá a bort és forralja be, amíg egy kicsit besûrûsödik. Tegye vissza a csirkét az edénybe és fõzze kb. 10 percet, közben néha keverje meg. Öntse hozzá a paradicsomkonzervet és forrástól számítva fõzze további 5 percet.

4. Tegyen hozzá 10 csészényi vizet, forralja fel, csökkentse a lángot közepesre és fõzze kb. 1 órát. Ezután vegye ki a csirkedarabokat és tegye félre.

5. A leveshez adja hozzá a rizst és fõzze 20 percet, közben néha keverje meg. Rakja vissza a levesbe a húsdarabokat és fõzze még további 10-15 percet, hogy jól összemelegedjenek a leves hozzávalói.

Tálalja forrón, reszelt Parmesan sajtot is kínálhat a levessel együtt, ha valaki azzal szereti, nagyon jól illik hozzá.

MÁS MÓDON ELKÉSZÍTVE:

1. A rizs helyett adjon hozzá 3 csészényi fõtt lencsét. 20 perc után vegye ki a csirkehúst és törje össze a levest botmixerrel. Tegye a csirkét vissza az edénybe, melegítse kb. 10-15 percet, majd tálalja.

2. Másképpen készítve, a leves összetörése után adjon a leveshez további 2 csészényi fõtt lencsét is és fõzze további 15 percet. Tálalja a levest olyan kenyérszeletre, amit héjával együtt pirított meg, vagy amit grillsütõ alatt megbarnított. A kenyér gyakorlatilag beleolvad a levesbe, amelynek egy tápláló sûrû leves lesz az eredménye.

Egy kevéske pesto-val a sûrû lencsés változatot még finomabbra varázsolhatjuk!


Ez az oldal a címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.

Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)

Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!