Almás
Ropogós
Eredetiben:
(http://jkgann.com/kitchen/nov97/acrisp.shtml)
Semmi sem lehet finomabb ebben az évszakban,
mint ez az almás sütemény melegen, egyenesen a
sütõbõl elénk téve. Nálunk a
legmegfelelõbb ára a Granny Smith-nek van, de önökre
bízom, hogy a helyi kínálatból melyik fajtát
tartják a legmegfelelõbbnek, hogy a legfrissebbet
használhassák!
Szükséges alapanyagok
-
------Töltelékhez------
-
6 nagyméretû, süteménybe való, savanykás
ízû alma
-
1/2 csésze cukor
-
2 evõkanál sima liszt
-
------A tetejéhez------
-
1/2 csésze zabpehely
-
1/2 csésze liszt
-
1/3 csésze olvasztott vaj
-
1/3 csésze barna cukor (jó a normál kristálycukor
is)
-
1 teáskanálnyi õrölt fahéj
-
Elkészítése
-
-
A töltelékhez:
Vajazzon ki egy 9" x 13" (22,5 x 32,5 cm) sütõedényt..
Hámozza meg és magozza ki a 6 almát. Vágja
vékony szeletekre és tegye a sütõedénybe.
Szórja meg az 1/2 csésze cukorral és a 2
evõkanál liszttel az almák tetejét (elõtte
össze is keverheti)..
-
A tetejéhez:
Keverje össze a tetejéhez szükséges alapanyagokat,
amíg porhanyós nem lesz. Terítse egyenletesen az almás
alap tetejére. Süsse kb. 35-40 percet, amíg a
gyümölcs meg nem puhul, bugyborékolni nem kezd, és
a teteje meg nem barnul. Kínálja még melegen, de
vigyázzon, mert nagyon forró tud lenni!
-
Kiadóssága:
-
12 személynek elegendõ.
Karen Gann
karen@jkgann.com
Posted November 11, 1997.
Segítségre van szüksége?
(Könnyû és pénzébe sem kerül!)
Kérdése van? Küldjön levelet
az elsõ oldalon található címre!