4 személyre
25 g/ |
Vaj |
250 g/ |
pate brisée (ld. késõbb) |
1 kg / 2 lb |
zöld desszert alma |
150 gr / 5 oz |
porcukor, vagy finom kristálycukor |
1 teaspoon |
teáskanál õrölt fahéj |
3 tablespoons |
tej |
150 ml / 1/4 pint |
tejszín |
2 |
tojás |
25 gr / 1 oz |
finom porcukor |
1. Kenjen ki egy 25 cm átmérõjû gyümölcstorta-sütõt és bélelje ki a pate brisée-vel (porhanyós tészta). Szurkálja ki a tészta alját egy villával. |
2. Hámozza meg, vágja ki a magházát,
majd negyedelje az almákat.Vágja szeletekre a negyed almákat
anélkül, hogy szétválasztaná a szeleteket.
Terítse el a szeleteket, úgy, hogy egy ventillátorra emlékeztessenek a tésztán, vagy más érdekes formában. |
3. Szórja meg az almákat 25 gr kristálycukorral, majd az õrölt fahéjjal. Süsse elõmelegített 200 °C-s sütõben (6-os állás) kb. 20 percig. |
4. Keverje a maradék kristálycukrot egy edényben össze a tejjel, a tejszínnel és a tojásokkal. Kissé verje fel, majd öntse az elõsütött tortára. Tegye vissza a sütõbe további 10-15 percre. Amikor a torta elkészült és a sodó összeállt szórja meg a finom porcukorral, melegen tálalja. |
Ez az oldal a ../angol_receptek/alsac.htm címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.
Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)
Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!