TARTE AUX POMMES ALSACIENNE

Alsace alma torta
(French Cookery, 96. oldal)

                                           4 személyre

Szükséges anyagok:

25 g/
1 oz

Vaj

250 g/
8 oz

pate brisée (ld. késõbb)

1 kg / 2 lb

zöld desszert alma

150 gr / 5 oz

porcukor, vagy finom kristálycukor

1 teaspoon

teáskanál õrölt fahéj

3 tablespoons

tej

150 ml / 1/4 pint

tejszín

2

tojás

25 gr / 1 oz

finom porcukor

1. Kenjen ki egy 25 cm átmérõjû gyümölcstorta-sütõt és bélelje ki a pate brisée-vel (porhanyós tészta). Szurkálja ki a tészta alját egy villával.
2. Hámozza meg, vágja ki a magházát, majd negyedelje az almákat.Vágja szeletekre a negyed almákat anélkül, hogy szétválasztaná a szeleteket.
Terítse el a szeleteket, úgy, hogy egy ventillátorra emlékeztessenek a tésztán, vagy más érdekes formában.
3. Szórja meg az almákat 25 gr kristálycukorral, majd az õrölt fahéjjal. Süsse elõmelegített 200 °C-s sütõben (6-os állás) kb. 20 percig.
4. Keverje a maradék kristálycukrot egy edényben össze a tejjel, a tejszínnel és a tojásokkal. Kissé verje fel, majd öntse az elõsütött tortára. Tegye vissza a sütõbe további 10-15 percre. Amikor a torta elkészült és a sodó összeállt szórja meg a finom porcukorral, melegen tálalja.


Ez az oldal a ../angol_receptek/alsac.htm címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.

Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)

Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!