GIGOT AU PISTOU

BÁRÁNYCOMB FOKHAGYMÁS
TÖLTELÉKKEL (French Cookery 60-61)

Szükséges:

· 2 kg

báránycomb

· 75 gr

vaj

· 500 gr

krumpli, hámozva és
5 mm-es szeletekre vágva

· 5 evõkanál

olívaolaj

· Frissen õrölt bors és tengeri só

· Néhány szál

friss rozmaring

Pistou-hoz (töltelékhez):

· 125 gr császárszalonna, felaprítva
· 1 evõkanál apróra vágott, friss petrezselyemzöld
· 3 fokhagyma gerezd
· 2 teáskanál apróra vágott, friss bazsalikom

  1. Készítse el a Pistou-t, keverje össze az összevágott szalonnát, az elmorzsolt fokhagyma gerezdeket, a felaprított friss bazsalikomot és petrezselymet egy kisebb tálban.

  2. Hasítsa be csontig a húst, és a töltelékkel töltse meg a rést. Húzza össze a hasítékot, hogy az magábazárja a tölteléket. Varrja össze egy nagyobb tûvel, tiszta vastagabb cérnával, zsineggel.

  3. Kenje meg a combot 50 gr vajjal és tegye egy sütõtálba. Süsse elõmelegített sütõben 180 °C-n (4-es állás) 2 - 2 1/2 óráig, attól függõen mennyire sülten és ropogósan szereti a sültet.

  4. Tegye egy forrásban lévõ sós vízzel teli edénybe a krumplit  4-5 percre. Alaposan csepegtesse le. Mielõtt a hús elkészülne,
    melegítse fel a maradék vajat és az olajat egy serpenyõben és pirítsa meg a krumpli szeleteket, gyakran megforgatva, amíg ropogós és barna nem lesz.

  5. Távolítsa el a zsineget a báránycombból, tálalja egy kis rozmaringággal díszítve, a krumplit mellé téve. Ha szereti, a hús kisült szaftjával mártást készíthet az ételhez.

Ez az oldal a GIGOT AU PISTOU címen található anyag magyar fordítása.
Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.

Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)

Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!