· 6 személyre ·
Szükséges anyagok |
|
1 csésze | · kockára vágott hagyma, |
1 csésze | · kockára vágott zellerszál, |
1 csésze | · kockára vágott sárgarépa, |
3/4 csésze | · vaj, |
1/2 csésze | · liszt, |
1 kiskanál | · mustárpor, vagy 1 evõkanál mustár, |
5 csésze | · csirkehúsleves, vagy zöldségleves ( kockából is készíthetõ), |
1 marék | · brokkoli rózsa, |
0,33 liter | · barna sör, lehetõleg Guinness, vagy Murphys (használjon egy üveg, vagy konzervsört, és hagyjon egy kortyot a szakácsnak is!), |
16 dkg | · Cheddar sajt, reszelve, |
2 evõkanál | · reszelt parmezán sajt, |
· só, és bors ízlés szerint. |
Süsse nagy lángon, hirtelen a kockára vágott zöldségeket a vajon. Keverje az így elõkészített zöldségekhez a lisztet és a mustárport (vagy mustárt).
Adja a levest a keverékhez, folyamatos keverés közben, majd fõzze kb. 5 percig.
Törje apróra a brokkoli-rózsákat; a szárát vágja falatnyi darabokra, és gõz felett párolja, amíg éppen csak megfõ (puha is, meg nem is).
Adja a sört és a sajtokat a leveshez. Párolja 10-15 percet. Ellenõrizze az ízeket, sózza, borsozza ízlése szerint.
Tálaláskor tegyen egy kevés párolt brokkolit a levesestányér aljára és szedjen rá a levesbõl.
Megjegyzés: Az elkészült leves a sajtok miatt nem tárolható hosszabb ideig még hûtõszekrényben sem.
Ez az oldal a
beer_and_cheese_soup.html
címen található anyag magyar fordítása.
Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.
Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)
Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!