BEER AND CHEESE SOUP

SÖR ÉS SAJT LEVES - (http://recipes.wenzel.net ..)

· 6 személyre ·

Szükséges anyagok

1 csésze · kockára vágott hagyma,
1 csésze · kockára vágott zellerszál,
1 csésze · kockára vágott sárgarépa,
3/4 csésze · vaj,
1/2 csésze · liszt,
1 kiskanál · mustárpor, vagy 1 evõkanál mustár,
5 csésze · csirkehúsleves, vagy zöldségleves (
kockából is készíthetõ),
1 marék · brokkoli rózsa,
0,33 liter · barna sör, lehetõleg Guinness, vagy Murphys
(használjon egy üveg, vagy konzervsört,
és hagyjon egy kortyot a szakácsnak is!),
16 dkg · Cheddar sajt, reszelve,
2 evõkanál · reszelt parmezán sajt,
· só, és bors ízlés szerint.

  1. Süsse nagy lángon, hirtelen a kockára vágott zöldségeket a vajon. Keverje az így elõkészített zöldségekhez a lisztet és a mustárport (vagy mustárt).

  2. Adja a levest a keverékhez, folyamatos keverés közben, majd fõzze kb. 5 percig.

  3. Törje apróra a brokkoli-rózsákat; a szárát vágja falatnyi darabokra, és gõz felett párolja, amíg éppen csak megfõ (puha is, meg nem is).

  4. Adja a sört és a sajtokat a leveshez. Párolja 10-15 percet. Ellenõrizze az ízeket, sózza, borsozza ízlése szerint.

  5. Tálaláskor tegyen egy kevés párolt brokkolit a levesestányér aljára és szedjen rá a levesbõl.

Megjegyzés: Az elkészült leves a sajtok miatt nem tárolható hosszabb ideig még hûtõszekrényben sem.


Ez az oldal a beer_and_cheese_soup.html címen található anyag magyar fordítása.
Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.

Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)

Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!