CAMEMBERT SÜTEMÉNYEK
Croquettes de camembert
(French Cookery 18/19. oldal)

                                         4 személyre

Szükséges:

1 adag/
250 gr

Camembert,
nem túl érett

15 gr

vaj

25 gr

sima liszt

5 evõkanál

meleg tej

1 evõkanál

brandy, vagy
Calvados

1/4 teáskanál

fehérbors

1

tojás

1 evõkanál

liszt és

3 evõkanál

száraz zsemlemorzsa
a burkuláshoz
olaj a sütéshez

Tálaláshoz

Néhány szál

petrezselyem

1. Távolítsa el nagyon vékonyan a Camembert "héját". Villával törje össze a sajtot egy kis tálban és keverje addig, míg jól átdolgozta, és sima állagú nem lesz.

2. Készítsük el a roux-t ("rántást"): olvassza meg a vajat egy serpenyõben és keverje hozzá a lisztet. Pirítsa 1-2 percig anélkül, hogy megbarnítaná, majd keverje hozzá a tejet, a brandy-t, vagy Calvadost, alaposan kevergetve úgy, hogy sima, sûrû mártást kapjon. Ízesítse borssal és sóval ízlés szerint, majd hagyja kihûlni. Keverje hozzá a Camembert, úgy hogy sûrû krokett keveréket kapjon.

3. Vegyen ki belõle egy keveset és lisztes kézzel gyúrjon belõle henger alakot. Verje fel a tojást 2 evõkanál hideg vízzel, és ezt használja a krokettek burkolásához.

4. Merítse meg egyszer a kroketteket a tojásos keverékben, majd forgassa meg a liszt és zsemlemorzsa keverékében. Azonnal süsse ki olajban, amíg aranybarna nem lesz. Nedvszívó papírra szedje ki, majd petrezselyemzölddel díszítve tálalja.


Ez az oldal a \angol_receptek\crocamem.htm címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.

Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)

Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!