Larieux

(Forrás: THE LONDON COOKBOOK, 56. oldal)

· 10 személyre·

Egy nappal korábban kell elkészíteni és hûtõszekrényben kell tartani!.

Szükséges anyagok

10

tojás, szétválasztva

175g (6oz)

porcukor

50g (2oz)

sima liszt

40g (l1/2oz)

kakaópor

50g (2oz)

õrölt mandula

50g (2oz)

olvasztott vaj

150g (5oz)

étcsokoládé

350g ( 12oz)

felvert tejszinhab

150g (5oz)

tejcsokoládé

  1. Melegítse elõ a sütõt 200°C/400°F/6-os gázálláson.
  2. A keksz elkészítéséhez:
    Verjen fel 6 tojás sárgáját 115 gr (4oz) cukorral, a liszttel, a kakóporral és a mandulával, amíg ki nem fehéredik. Óvatosan keverje hozzá a tojások felvert habját és a felolvasztott vajat. Az elkészült masszát terítse el 1 cm vastagon egy sütõpapírra és süsse az elõmelegített sütõben kb. 10 percig. Tegye félre hûlni.
  3. A sötét és világos csokoládéhab elkészítéséhez:
    A maradék cukrot tegye egy vastagfalú nyeles serpenyõbe és kezdje óvatosan melegíteni, keverés nélkül, amíg a cukor kb.120°C/250°F fokos lesz, és sziruppá olvad. Verje fel a maradék 4 tojás sárgáját, keverje hozzá a cukorszirupot és verje tovább szapora mozdulatokkal, amíg ki nem hûl. Ossza el az elkészült keveréket két tálba..
  4. Olvassza meg az étcsokoládét egy tálban, amit forrásban lévõ vízbe merített. Keverje el az olvasztott csokoládét a felvert tejszinhab felével és az egyik, már kihült tojássárgás keverékkel.
    Ismételje meg ugyanezt a tejcsokoládéval is.

Összeállítása:

Vágja fel az elkészült süteményt és helyezze egy rozsdamentes acélból készült (23 x 4cm/9 x 1in) karikába. Simítsa rá a sötét színû csokoládéhabot, majd a világos színût egy lapos tortakanállal elegyengetve. Tegye a hûtõszekrénybe legalább egy éjszakára.

Befejezés:

Távolítsa el a karikát - egy nedves, meleg rongy, törölközõ nagy segítséget nyújthat ebben. Csokoládémázzal borítsa (75% csokoládé, 25% cukorsziruppal). Díszítse csokoládéfigurákkal, vagy vékony csokoládékockákkal, és így tálalja.


Ez az oldal a \angol_receptek\larieux.html címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.

Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)

Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!