Citronella (Cymbopogon citratus)

LEMON GRASS - Questions and Answers
http://www.ontherail.com/qanda.html

Kérdés: Mi is az a "lemon grass" és hogyan használjuk?

Válasz: A "lemon grass" a sásfélék családjába tartozik és Ázsia szerte, valamint az USA-ban is termesztik (a legtöbbet Floridában). Hosszúkás lándzsaszerû levelei vannak és mind a levelek, mind a szár erõteljesen rostos. A növény alsó része nagyon világos színû, hasonlóan a zöldhagymáéhoz. Hozzájuthatunk apróra vágva, vagy porítva és szárítva is néhány ázsiai piacon. A "lemon grass" az egyik legjobban megkülönböztethetõ íz a thai és vietnámi konyhában, citromos ízt kölcsönöz a curryknek és a sült ételeknek, valamint a klasszikus thai levesnek, a Tom Ka Gai-nak. Felhasználásakor vágja le az elszáradt hajtásait a növény külsõ részérõl, hogy így tárja fel a belsõ, zöld növényi részeket. Vágja keresztbe a növény erezetét nagyon vékony szeletkékre a kevergetve vokban, serpenyõben sütött ételekhez. Néhány leveshez egyszerûen zúzza kissé össze egy fakalapács segítségével, hogy ezzel megpuhítsa és felszabadítsa az ízeit, majd az egészet tegye a készülõ ételhez az edénybe. …..

(folytatás késõbb)


Ez az oldal a    címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.

Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)

Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!