PROVANSZI SÜLT ZÖLDSÉGEK
- TIAN
(Forrás: French Cookery 92-93)
Szükséges:
· 1 padlizsán, szeletelve
· só
· 2 hagyma, vékonyra szeletelve
· 2 piros paprika, kimagozva, szeletelve
· 4 gerezd fokhagyma, összezúzva
· 6 evõkanál olívaolaj
· frissen õrölt feketebors
· 2 nagy cukkíni
· 3 nagy paradicsom
· néhány friss kakukkfû és rozmaring
ág
· 3 evõkanál fehér zsemlemorzsa
· 2 evõkanál Parmezán-sajt, lereszelve
-
Tegye a padlizsánszeleteket egy szûrõbe és
sózza be. Hagyja harminc percig állni, hogy a padlizsán
kesernyés levét a só magába szívja. Alaposan
öblítse le folyó hideg víz alatt, majd itassa le
szárazra a szeleteket.
-
Süsse a padlizsánszeleteket a hagymával, a
paprikával, a fokhagymával négy evõkanál
olajon, amíg aranybarna nem lesz. Ossza el a keveréket egy
lapos, ovális tûzálló
sütõtálon.
-
Távolítsa el egy cukkíni héját
hosszában csíkosra, úgy hogy hagyjon rajta váltakozva
hájas részeket is. Szeletelje fel vékonyan az így
elõkészített cukkínit. Szeletelje fel a paradicsomot.
Ízlés szerint sózza, borsozza, miután a keverék
tetején egyenletesen elosztotta a szeleteket sávokban. Úgy
helyezze el a szeleteket, ahogy a hal hátán a pikkelyek
állnak. Adjon hozzá néhány kakukkfû és
rozmaring ágat. Tegye elõmelegített sütõbe
és 190 °C-n (5-ös állás) süsse 25 percig,
amíg aranyszínû nem lesz.
-
Vegye ki az edényt a sütõbõl, szórja
meg az ételt a zsemlemorzsa és a Parmezán sajt
keverékével. Ízlés szerint csepegtethet rá
egy kevés olívaolajat is. Süsse további 10 percig,
amíg ropogós és barna nem lesz.
Ehetõ forrón, melegen és hidegen is.
Ez az oldal a címen
TIAN található
anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni
klikkeljen a hivatkozásra.
Segítségre van szüksége?
(Könnyû és pénzébe sem kerül!)
Kérdése van? Küldjön levelet
az elsõ oldalon található címre!