PROVANSZI SÜLT ZÖLDSÉGEK - TIAN

(Forrás: French Cookery 92-93)

Szükséges:

· 1 padlizsán, szeletelve

· só

· 2 hagyma, vékonyra szeletelve

· 2 piros paprika, kimagozva, szeletelve

· 4 gerezd fokhagyma, összezúzva

· 6 evõkanál olívaolaj

· frissen õrölt feketebors

· 2 nagy cukkíni

· 3 nagy paradicsom

· néhány friss kakukkfû és rozmaring ág

· 3 evõkanál fehér zsemlemorzsa

· 2 evõkanál Parmezán-sajt, lereszelve

  1. Tegye a padlizsánszeleteket egy szûrõbe és sózza be. Hagyja harminc percig állni, hogy a padlizsán kesernyés levét a só magába szívja. Alaposan öblítse le folyó hideg víz alatt, majd itassa le szárazra a szeleteket.

  2. Süsse a padlizsánszeleteket a hagymával, a paprikával, a fokhagymával négy evõkanál olajon, amíg aranybarna nem lesz. Ossza el a keveréket egy lapos, ovális tûzálló sütõtálon.
  3. Távolítsa el egy cukkíni héját hosszában csíkosra, úgy hogy hagyjon rajta váltakozva hájas részeket is. Szeletelje fel vékonyan az így elõkészített cukkínit. Szeletelje fel a paradicsomot. Ízlés szerint sózza, borsozza, miután a keverék tetején egyenletesen elosztotta a szeleteket sávokban. Úgy helyezze el a szeleteket, ahogy a hal hátán a pikkelyek állnak. Adjon hozzá néhány kakukkfû és rozmaring ágat. Tegye elõmelegített sütõbe és 190 °C-n (5-ös állás) süsse 25 percig, amíg aranyszínû nem lesz.
  4. Vegye ki az edényt a sütõbõl, szórja meg az ételt a zsemlemorzsa és a Parmezán sajt keverékével. Ízlés szerint csepegtethet rá egy kevés olívaolajat is. Süsse további 10 percig, amíg ropogós és barna nem lesz.

Ehetõ forrón, melegen és hidegen is.


Ez az oldal a címen TIAN  található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.

Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)

Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!