Jacket potatoes with cheese

Sajtos töltött krumpli - Home cooking 30. oldal

· 4 személyre ·

Szükséges anyagok

2

nagy sütnivaló krumpli

1 evõkanál

olaj

120 ml

natúr joghurt

1 evõkanál

apróra vágott metélõhagyma

1 teáskanál

pár szem cayenne bors

4 evõkanál

reszelt Cheddar sajt
pirospaprika

1. Melegítse elõ a sütõt 200 °C (6-os állás).
2. Mossa meg alaposan a krumplit kefével, majd törölje
szárazra. Kenje meg olajjal. Tegye sütõlapra és süsse kb.
45-75 percig, addig, míg vékony nyárssal megszúrva
puhának nem érzi. Hûtse le addig, hogy fogható legyen.
3. Hosszában vágja ketté a krumplikat, és egy kanállal
szedje ki a belsejét, úgy, hogy kb. 5 mm vastag héjú
kagylókat kapjon.
4. Törje össze a kikapart krumplit egy edényben, elektromos
mixert használva, közben fokozatosan adja hozzá a joghurtot.
Alaposan dolgozza össze, majd adja hozzá a metélõhagymát
és sót ízlés szerint. Kanalazza vissza a keveréket a krumplikba.
Szórja meg a tetejüket a reszelt sajttal, melyet elõtte egy kevés
pirospaprikával kevert össze.
5. Csökkentse a sütõ hõmérsékletét 180 °C-ra (4-es állás)
és süsse kb. 10-15 percig, amíg a sajt megolvad, és a krumpli
átforrósodik. Tálalja így melegen.


Ez az oldal a ../angol_receptek/jacketp.html címen található anyag magyar fordítása.
Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.

Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)

Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!