A könnyebb sütés, fõzés kedvéért érdemes az alábbi fûszerféléket, illatos konyhakerti fûszernövényeket és ízesítõ anyagokat a fûszeres polcon, vagy a szekrényben tartanunk:
Konyhánk leggyakrabban használt fûszerei, ízesítõi közül a legfontosabbak :
Só |
Petrezselyemzöld |
Fokhagyma |
Tárkony |
Bazsalikom |
Babérlevél |
Kapor |
Gyömbérpor |
Majoránna |
Oregano |
Õrölt és egész fekete bors |
Magyar paprika |
Rozmaring |
Kakukkfû |
Jamaikai szegfûbors |
Mustármag |
Chili-por |
Köménymag |
Koriandermag |
Az éléstár szájízünknek megfelelõ kialakításához az alábbi fûszerek nagyon fontosak lehetnek bizonyos ételféleségek elkészítéséhez. A korábban felsorolt fûszereken kívül jó, ha van belõlük otthon:
Javasolható fûszerek:
Olasz konyha |
Édeskömény |
Morzsolt piros paprika |
Mexikói konyha |
Cayenne bors (A chili egy fajtája, melyet általában por alakban árulnak) |
Ázsiai konyha |
Curry Por |
Morzsolt piros paprika |
Szézámmag |
Szézámolaj |
Szójaszósz |
Csillagánizs |
Kurkuma por |
Sütés |
Vanília kivonat |
Õrölt fahéj |
Õrölt szegfûbors |
Õrölt kardámom |
Õrölt szegfûszeg |
Õrölt szerecsendió |
Szemes mák |
Sütés, fõzés szabadidõben |
Boróka |
Õrölt fahéj |
Szegfûbors |
Fahéj rudacskák |
Egész szegfûszeg |
Szárnyas fûszerkeverék |
Korianderzöld, cilantro, vagy kínai-petrezselyemzöld |
Zsálya |
Borsikafû, csombord (Satureja hortensis) |
Ez az oldal a címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.
Ha ezzel a fordítással kapcsolatosan megjegyzése van, kérem ossza meg velem.
Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)
Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!