A LEGFONTOSABB FÛSZEREK

A könnyebb sütés, fõzés kedvéért érdemes az alábbi fûszerféléket, illatos konyhakerti fûszernövényeket és ízesítõ anyagokat a fûszeres polcon, vagy a szekrényben tartanunk:

Konyhánk leggyakrabban használt fûszerei, ízesítõi közül a legfontosabbak :

Petrezselyemzöld
Fokhagyma
Tárkony
Bazsalikom
Babérlevél
Kapor
Gyömbérpor
Majoránna
Oregano
Õrölt és egész fekete bors
Magyar paprika
Rozmaring
Kakukkfû
Jamaikai szegfûbors
Mustármag
Chili-por
Köménymag
Koriandermag

Az éléstár szájízünknek megfelelõ kialakításához az alábbi fûszerek nagyon fontosak lehetnek bizonyos ételféleségek elkészítéséhez. A korábban felsorolt fûszereken kívül jó, ha van belõlük otthon:

Javasolható fûszerek:

Olasz konyha

Édeskömény
Morzsolt piros paprika

Mexikói konyha

Cayenne bors (A chili egy
  fajtája, melyet általában
  por alakban árulnak)

Ázsiai konyha

Curry Por
Morzsolt piros paprika
Szézámmag
Szézámolaj
Szójaszósz
Csillagánizs
Kurkuma por

Sütés

Vanília kivonat
Õrölt fahéj
Õrölt szegfûbors
Õrölt kardámom
Õrölt szegfûszeg
Õrölt szerecsendió
Szemes mák

Sütés, fõzés szabadidõben

Boróka
Õrölt fahéj
Szegfûbors
Fahéj rudacskák
Egész szegfûszeg
Szárnyas fûszerkeverék
Korianderzöld, cilantro,
  vagy kínai-petrezselyemzöld
Zsálya
Borsikafû, csombord
  (Satureja hortensis)


Ez az oldal a  címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.

Ha ezzel a fordítással kapcsolatosan megjegyzése van, kérem ossza meg velem.

Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)

Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!