FOKHAGYMALEVES

(Forrás : TOURAIN BLANCHI (Garlic Soup) - THE LONDON COOKBOOK - 48. oldal)

· 8 személyre ·

Szükséges anyagok

· 1 nagy evõkanál kacsazsír (vagy 2 evõkanál olaj)

- 4 nagy fokhagymagerezd, apróra vágva

· 2,3 liter (4 pint) csirkehúsleves

· só, frissen õrölt feketebors

· 4 evõkanál jó minõségû vörösborecet

· 4 tojás, elválasztva

· 6 csomó vermicelli tészta, vagy 8, ha valaki a
  sûrûbbet szereti, (levestésztával helyettesíthetõ)

· só és bors

1. Olvassza fel a kacsazsírt egy nagy füles serpenyõben alacsony lángon. Óvatosan süsse meg a fokhagymadarabokat barnára, de semmiképpen ne égesse meg! Adja hozzá a forró csirkehúslevest, ízesítse sóval és borssal, majd forralja fel.

2. Ezalatt keverje össze a vörösborecetet és a tojások sárgáját egy kis tálban, majd tegye félre. Ekkor félbehagyhatja a leves elkészítését.

3. Közvetlenül tálalás elõtt tegye a levest vissza a tûzre, forralja fel, adja hozzá a tésztacsomókat ("fészkeket"), melyeket kissé megropogtatott elõtte.

4. Keverje meg a levest úgy, hogy egy nagy örvényt lásson az edény közepén, ekkor hagyja abba a keverést, és óvatosan csorgassa bele az elõzõleg felkevert tojásfehérjéket. Folytassa a fõzést addig, amíg a vermicelli meg nem fõ (lásd a tészta csomagján az utasításokat4).

5. Húzza félre a tûzrõl. Adja hozzá az ecetes tojássárgák keverékét a leveshez, alaposan keverje össze. Azonnal, forrón tálalja.

Utóirat: Ha a tojások sárgáját már belekeverte, a levest többet ne melegítse újra!


Ez az oldal a címen ../angol_receptek/tourain.html  található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.

Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)

Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!