Fõzzünk együtt

GOMBAKRÉMLEVES (Atlas)

Wenzel.net - http://recipes.wenzel.net - Nava Atlas, "Vegetarian Celebrations"

· 8 személyre ·

 

Szükséges anyagok

· 3 evõkanál margarin,

· 1 csésze apróra vágott hagyma,

· 2 közepes krumpli, hámozva, kockára vágva,

· 2 nagyobb zellerszál, kockázva,

· 2 fokhagymagerezd, apróra vágva,

· 6 csésze víz,

· 2 zöldségleveskocka,

· 1/2 evõkanál mustár, bazsalikom és kakukkfû,

· 1/4 csésze száraz fehérbor, opcionális

· 40 dkg fehér gomba, szeletelve,

· 20 dkg Shiitake gomba, friss, vagy más vadon termett gomba,

· 2 csésze fõtt fehér bab,

· Õrölt feketebors ízlés szerint,

· 1/4 csésze friss apróra vágott petrezselyemzöld.

 

1. Forrósítson fel két evõkanál margarint egy leveses fazékban. Adja hozzá a hagymát és saute (süsse hirtelen) közepes lángon, amíg aranybarna nem lesz. Adja hozzá a következõ 5 alapanyagot s forralja fel. Adja hozzá a fûszereket, ízesítõ anyagokat és a bort, majd párolja fedõ alatt közepes lángon kb. 15 percig.

2. Adja hozzá a szeletelt fehér gomba felét, majd párolja kb. 10 percig. Húzza félre a levest a tûzrõl és hagyja állni néhány percet.

3. Törölje tisztára a shiitake gombát, távolítsa és dobja el a szárát, szeletelje fel a fejeket. Forrósítsa fel a maradék margarint egy nyeles serpenyõben, majd saute a maradék fehér gombát és a shiitake-t, fedõ alatt kb. 10 percet.

4. Adja hozzá a babot a leveshez, majd törje pürévé géppel, ha kell kisebb adagonként. Tegye vissza a fazékba, majd keverje hozzá a megsütött gombát. Õröljön bele ízlése szerint feketeborsot. Tálalás elõtt párolja kb. 10 percet. Hígítsa, ha túl sûrûnek találja. Tálaláskor a tányérban szórja meg apróra vágott petrezselyemzölddel.


Ez az oldal a címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.

Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)

Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!