Forrás: http://www.theartisan.net
Beet and Tomato Salad - Cékla, paradicsom saláta
Hozzávalók
· 6 közepes cékla, alumínium
fóliában megsütve
(1 óra 350 °F / 175 °C-on)
· 3 közepes paradicsom
· 2 szál leveles zeller
· 1 evõkanálnyi vörösborecet
· 1/3 csészényi Extra
Virgin olívaolaj
A saláta elkészítése:
1. Hagyja a céklákat kihûlni, hogy már meg tudja fogni kézzel is. Hámozza, majd szeletelje kb. 1/4 inches (1/2 cm) vastag szeletekre. A szeleteket vágja félbe.
2. Magozza ki a paradicsomokat (Megj: én ezt nem tenném), majd vágja kockára. (Nem probléma, ha nem sikerül egyenletesre!)
3. Vágja a zellerszálakat kb. 1 centiméteres darabokra, ha van rajta levél, használja fel azokat is.
4. 1/3 csészényi Extra Virgin olívaolajhoz, adjon 1 teáskanálnyi vörösborecetet (ez lehet balzsamecet is), sót, borsot ízlése szerint.
5. Keverje össze egy tálban a hozzávalókat és tálalás elõtt a hûtõszekrényben hagyja érni az ízeket legalább 1/2 órán keresztül. Kínálja valamilyen falusi jellegû olasz kenyérféleséggel, mint amilyen a Ciabatta is.
Ez az oldal a
címen található
anyag magyar változata.
Ha angolul szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.
2001-12-13
Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)
Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!