Meggyleves - cseresznye, alma,
egres, ribizli, esetleg ezek keveréke

Kipróbált családi recept

· 4 személyre ·

Szükséges anyagok

· 40 dkg gyümölcs (vagy gyümölcsök keveréke)

· 1 púpozott evõkanál étkezési keményítõ, rizsliszt, vagy inkább vanília ízû pudingpor

· 1 liter víz

· 2 deciliter tejszín, vagy 3 deciliter tejfel

· 1 citrom

· 15 dkg cukor

· 4 dkg vaj (opcionális)

1. Forralja fel a vizet, majd adja hozzá a kifacsart citromlevet. Adja hozzá a megtisztított és megmosott gyümölcsöt.

2. Keverje össze a lisztet (pudingport) a tejszínnel (tejfellel).

3. Forralja fel a levest ismét, majd keverje bele a tejszínes keveréket és újra forralja fel, folyamatosan kevergetve.

4. Keverje hozzá a cukrot, a vajat és egy kevés reszelt citromhéjat.

5. A meggyleveshez törjön meg néhány meggymagot és keverje kb. 1 dl jó minõségû, édes vörösborba. Hagyja kb. egy órát ázni, majd szûrje bele a levesbe. Nagyon kellemes ízeket kölcsönöz a levesnek.

Ez a leves melegen és hidegen is tálalható.


Ez az oldal az címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.

Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)

Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!