SOTO AJAM MADOERA
FÛSZERES INDONÉZ CSIRKELEVES - HENK'S HOT KITCHEN-bõl
http://wkweb4.cableinet.co.uk/henk.h/page19.html
Ideális étel vacsorára, vagy fõtt rizzsel tálalva.
· 1 csirke
· 1 nagy hagyma
· 3 gerezd fokhagyma
· 3 cm gyömbérgyökér
· 2 piros chili-paprika
· 1 teáskanál kurkuma
· 1 csomó petrezselyemzöld
· 2 szál lemon grass (citronella, citromfû)
· 2 teáskanál Ketjup Manis
(nagyon sûrû indonéz szójaszósz)
· 3 tojás
· 3 krumpli
· olaj
· só és bors ízlése szerint
1. Tisztítsa meg a csirkét, a bõrét távolítsa el. Lassú tûzön fõzze 1,5 liter vízben puhára.
2. Csontozza ki a csirkét, a csontokat tegye vissza a vízbe fõni.
3. Vágja össze a húst csíkokra, majd tegye félre.
4. Fõzze meg a krumplit (a levesben), majd törje össze 1 tojással, borssal, sóval. Készítsen belõle 2 cm vastag, 4 cm hosszú kroketteket. Forró olajban süsse ropogós pirosra.
5. Szûrje le a levest. Készítsen a maradék tojásokból kemény tojást, amit utána vágjon fel vékony szeletekre.
6. Tegye a hagymát, gyömbért, fokhagymát, chilit és kurkumát egy edénybe és bot-mixerrel készítsen belõle pépet. Vokban, evõkanálnyi olajon süsse ezt a pépet kb. 3 percig. Vágja apróra a petrezselyemzöldet és törje össze a citronellát. Adja hozzá a péphez a húslevest, a csirkehúst, a Ketjup Manist (szójaszószt), a petrezselyemzöldet és a citronellát. Ízesítse sóval, borssal.
7. Tegye a kroketteket egy tálra, szedje rá a levest. Kínálja Sambal Oelekkel (csípõs paprikakrémmel) és Ketjup Manissal (szójaszósszal).
Ez az oldal a címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.
Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)
Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!