Fõzzünk együtt

SOTO AJAM MADOERA

FÛSZERES INDONÉZ CSIRKELEVES - HENK'S HOT KITCHEN-bõl

http://wkweb4.cableinet.co.uk/henk.h/page19.html

Ideális étel vacsorára, vagy fõtt rizzsel tálalva.

Szükséges anyagok

· 1 csirke

· 1 nagy hagyma

· 3 gerezd fokhagyma

· 3 cm gyömbérgyökér

· 2 piros chili-paprika

· 1 teáskanál kurkuma

· 1 csomó petrezselyemzöld

· 2 szál lemon grass (citronella, citromfû)

· 2 teáskanál Ketjup Manis
(nagyon sûrû indonéz szójaszósz)

· 3 tojás

· 3 krumpli

· olaj

· só és bors ízlése szerint

 

1. Tisztítsa meg a csirkét, a bõrét távolítsa el. Lassú tûzön fõzze 1,5 liter vízben puhára.

2. Csontozza ki a csirkét, a csontokat tegye vissza a vízbe fõni.

3. Vágja össze a húst csíkokra, majd tegye félre.

4. Fõzze meg a krumplit (a levesben), majd törje össze 1 tojással, borssal, sóval. Készítsen belõle 2 cm vastag, 4 cm hosszú kroketteket. Forró olajban süsse ropogós pirosra.

5. Szûrje le a levest. Készítsen a maradék tojásokból kemény tojást, amit utána vágjon fel vékony szeletekre.

6. Tegye a hagymát, gyömbért, fokhagymát, chilit és kurkumát egy edénybe és bot-mixerrel készítsen belõle pépet. Vokban, evõkanálnyi olajon süsse ezt a pépet kb. 3 percig. Vágja apróra a petrezselyemzöldet és törje össze a citronellát. Adja hozzá a péphez a húslevest, a csirkehúst, a Ketjup Manist (szójaszószt), a petrezselyemzöldet és a citronellát. Ízesítse sóval, borssal.

7. Tegye a kroketteket egy tálra, szedje rá a levest. Kínálja Sambal Oelekkel (csípõs paprikakrémmel) és Ketjup Manissal (szójaszósszal).


Ez az oldal a címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.

Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)

Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!