Fõzzünk együtt

ZABPEHELY LEVES

Családi gyûjtésbõl

Házi recept - Tauchen/Austria - Gasthaus Schwartz

 

· 4 személyre ·

 

Szükséges anyagok

· 4 csapott evõkanál zabpehelyliszt,

· 1/2 közepes hagyma, finomra vágva,

· 2 evõkanál zsiradék,

· 1,5 liter csontlé, húsleves, vagy leveskockából fõzött leves,

· 2 kanál tejszín, vagy tej,

· 1 közepes tojás,

· 1 evõkanál apróra vágott petrezselyemzöld,

· apróra vágott snidling,

· 1 zsemle, kockára vágva

· 1 evõkanál margarin,

· só, és fehérbors ízlés szerint.

 

1. Készítsen 1,5 liter csontlét, vagy húslevest, vagy leveskockából levest, hagyja kihûlni.

2. Egy lábasban enyhén pirítsa meg a hagymát.

3. Adja hozzá a zabpehelylisztet és a petrezselyemzöldet, 2-3 percig kevergetve pirítsa.

4. Felöntjük a hideg csontlével, vagy a húslevessel.

5. Kb. 25-30 perc alatt, kevergetve készre fõzzük.

6. Keverjük hozzá a tejjel, vagy tejszínnel elhabart tojást, majd melegítsük az elsõ forrásig. Ízesítsük ízlésünk szerint sóval, fehérborssal.

7. Tálaláskor szórjuk meg friss, apróra vágott snidlinggel, vagy petrezselyemzölddel. Kínáljunk hozzá margarinban pirított zsemlekockákat.

Változat: Piríthatunk a zabliszttel és a petrezselyemzölddel együtt egy kevés köménymagot is.


Ez az oldal a címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.

Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)

Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!