ZABPEHELY LEVES
Családi gyûjtésbõl
Házi recept - Tauchen/Austria - Gasthaus Schwartz
· 4 személyre ·
Szükséges anyagok
· 4 csapott evõkanál zabpehelyliszt,
· 1/2 közepes hagyma, finomra vágva,
· 2 evõkanál zsiradék,
· 1,5 liter csontlé, húsleves, vagy leveskockából fõzött leves,
· 2 kanál tejszín, vagy tej,
· 1 közepes tojás,
· 1 evõkanál apróra vágott petrezselyemzöld,
· apróra vágott snidling,
· 1 zsemle, kockára vágva
· 1 evõkanál margarin,
· só, és fehérbors ízlés szerint.
1. Készítsen 1,5 liter csontlét, vagy húslevest, vagy leveskockából levest, hagyja kihûlni.
2. Egy lábasban enyhén pirítsa meg a hagymát.
3. Adja hozzá a zabpehelylisztet és a petrezselyemzöldet, 2-3 percig kevergetve pirítsa.
4. Felöntjük a hideg csontlével, vagy a húslevessel.
5. Kb. 25-30 perc alatt, kevergetve készre fõzzük.
6. Keverjük hozzá a tejjel, vagy tejszínnel elhabart tojást, majd melegítsük az elsõ forrásig. Ízesítsük ízlésünk szerint sóval, fehérborssal.
7. Tálaláskor szórjuk meg friss, apróra vágott snidlinggel, vagy petrezselyemzölddel. Kínáljunk hozzá margarinban pirított zsemlekockákat.
Változat: Piríthatunk a zabliszttel és a petrezselyemzölddel együtt egy kevés köménymagot is.
Ez az oldal a címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.
Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)
Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!