· 6 személy részére ·
Szükséges anyagok
2 evõkanál |
zsíradék |
2 evõkanál |
liszt |
1 csapott |
pirospaprika |
40 dkg |
kockára vágott marhahús (lábszár) |
1 méretes/ vagy |
kovászos uborka |
1 fej |
vöröshagyma, kockára vágva |
1 |
sárgarépa, hasábokra vágva |
1 |
fehérrépa, hasábokra vágva |
1 gerezd |
fokhagyma |
1 csõ |
zöldpaprika egészben (ízlés szerint erõs is lehet) |
50 dkg/ |
krumpli, megtisztítva, 2x2 cm-es kockára vágva |
1,6 liter |
víz |
5-6 szem |
bors |
só, ízlés szerint | |
150 gr |
tejföl |
1. Egy evõkanál zsíradékon világosbarnára pirítunk 2 evõkanál lisztet a kuktában, a tûzrõl félrehúzva 1 csapott mokkáskanálnyi pirospaprikával fûszerezzük. Engedjük fel folyamatos keverés mellett 1,6 liter langyos vízzel.
2. Dinszteljük meg elõször a hagymát, majd hozzátéve a sérgarépát és fehérrépát egy kanálnyi zsiradékon.
3. Dobjuk bele a levesbe a kockára vágott marhahúst, az uborkát, a megdinsztelt sárgarépát, a fehérrépát, hagymát. Tegyük hozzá a fokhagymát és egy egész csõ zöldpaprikát, egyben. Sóval, borssal megízesítjük és a kuktát lezárva kb. 35 percig fõzzük.
4. Ekkor óvatosan kinyitjuk , beledobjuk a kockára vágott krumplit és újból lezárva további 6 percet forraljuk.
5. A tányérba néhány kanál tejfölt teszünk és erre öntjük rá a forró levest.
Megjegyzés: Ha fazékban készül, akkor az elkészítési idõ jelentõsen megnõ, lassú tûzön kb. 3-4 órára, vagy amíg a hús meg nem puhul. Ebben az esetben a kockára vágott uborkát kb.1 órával az elkészülés elõtt tegye a levesbe, hogy ne fõjön szét.
Ez az oldal az \angol_receptek\buzsaki.html címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.
Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)
Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!