Buzsáki tányéros

(CSALÁDI RECEPT)

· 6 személy részére ·

Szükséges anyagok

2 evõkanál

zsíradék

2 evõkanál

liszt

1 csapott
mokkáskanál

pirospaprika

40 dkg

kockára vágott marhahús (lábszár)

1 méretes/ vagy
két kisebb

kovászos uborka

1 fej

vöröshagyma, kockára vágva

1

sárgarépa, hasábokra vágva

1

fehérrépa, hasábokra vágva

1 gerezd

fokhagyma

1 csõ

zöldpaprika egészben
(ízlés szerint erõs is lehet)

50 dkg/
~ 5 szem

krumpli, megtisztítva,
2x2 cm-es kockára vágva

1,6 liter

víz

5-6 szem

bors
só, ízlés szerint

150 gr

tejföl

1. Egy evõkanál zsíradékon világosbarnára pirítunk 2 evõkanál lisztet a kuktában, a tûzrõl félrehúzva 1 csapott mokkáskanálnyi pirospaprikával fûszerezzük. Engedjük fel  folyamatos keverés mellett 1,6 liter langyos vízzel.

2. Dinszteljük meg elõször a hagymát, majd hozzátéve a sérgarépát és fehérrépát egy kanálnyi zsiradékon.

3. Dobjuk bele a levesbe a kockára vágott marhahúst, az uborkát, a megdinsztelt sárgarépát, a fehérrépát, hagymát. Tegyük hozzá a fokhagymát és egy egész csõ zöldpaprikát, egyben. Sóval, borssal megízesítjük és a kuktát lezárva kb. 35 percig fõzzük.

4. Ekkor óvatosan kinyitjuk , beledobjuk a kockára vágott krumplit és újból lezárva további 6 percet forraljuk.

5. A tányérba néhány kanál tejfölt teszünk és erre öntjük rá a forró levest.

Megjegyzés: Ha fazékban készül, akkor az elkészítési idõ jelentõsen megnõ, lassú tûzön kb. 3-4 órára, vagy amíg a hús meg nem puhul. Ebben az esetben a kockára vágott uborkát kb.1 órával az elkészülés elõtt tegye a levesbe, hogy ne fõjön szét.


Ez az oldal az  \angol_receptek\buzsaki.html címen található anyag magyar fordítása. Ha eredetiben szeretné olvasni klikkeljen a hivatkozásra.

Segítségre van szüksége? (Könnyû és pénzébe sem kerül!)

Kérdése van? Küldjön levelet az elsõ oldalon található címre!